İBB Başkan adayları, Çerkeslerle buluştu

0
503

Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Binali Yıldırım, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen kahvaltıda Çerkes kurumlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

12 Haziran’da gerçekleşen görüşmede Yıldırım, “Konuşmaktan ziyade sizleri dinlemek isterim” dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İSMEK) ve Halk Eğitim Merkezleri bünyesinde Kafkas dil kurslarının profesyonel olarak verilmesini talep eden kurum temsilcilerinin beklentilerini ilettikleri Yıldırım, bu taleplerin yerine getirilebilir olduğunu belirtti ve “İstanbul’da yaşıyoruz. Bu sivil toplum kuruluşlarının İstanbul’daki faaliyetlerini öğrenme ve takip etme fırsatımız oldu. Gene şehrin geleceğiyle ilgili neler yapabiliriz, beklentileri nelerdir bunları öğrenme fırsatımız oluyor” dedi.

***

Beylikdüzü’ndeki Çerkes Kültür Evi’nde Çerkes kurumlarının temsilcileriyle kahvaltıda bir araya gelen CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu bir konuşma yaparak, “Çerkes vatandaşlarıma baktığımda vatanımın değerini daha çok anlıyorum. Bir vatanın, bir millet için ne kadar önemli olduğunu, vatansız kalmanın ya da vatanından başka bir yere gönderilmeyi hissetmek… Şu anki vatanımızı kol kola, sıkı sıkıya koruyabilmenin, buradaki duyguyu daha derinleştirebilmenin neferi olacak Çerkes vatandaşlarımız. Biz de bu duyguyu büyütmede kol kola olacağız. Bir vatanın değerini anlamak istiyorsanız, bizim milletimizin en değerli unsurlarından olan Çerkes dostlarımıza sorun, onlar size vatanın değerini daha iyi anlatır” dedi.

15 Haziran’da yapılan görüşmede İmamoğlu’na, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık da eşlik etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz