TRAKKAF

0
830

Türkiye’deki farklı üniversitelerin Kafkas toplulukları, Jıneps üzerinden kendilerini anlatmaya devam ediyor

Trakya Üniversitesi Kuzey Kafkasyalı Öğrenciler Topluluğu (TRAKKAF), Trakya Üniversitesi öğrencilerinin Kuzey Kafkasya kültürünün tanınması ve yaşatılması için cemiyet, dans, dil, müzik, sosyal sorumluluk alanlarında etkin olmaya çalıştığı, Aralık 2018’de kurulmuş bir kültürel öğrenci topluluğudur.
TRAKKAF, dans, dil, müzik gibi kültürümüzün önemli ögelerini bir araç olarak kullanarak belirli aralıklarda düzenlenen buluşmalar, etkinlikler ve kurslar ile hem Edirne’deki hem de başka şehirlerdeki Kuzey Kafkasyalı öğrencileri bir araya getirerek kültürün ve cemiyet geleneğinin teşvik edilmesini, öğrenilmesini ve devamlılığını hedefler.
TRAKKAF olarak kurulduğumuz ilk dönem içerisinde Kaf içi buluşmalarla hem birbirimizi tanıdık hem de eğlendik. Farklı şehirlerdeki Kafların etkinliklerine katılıp diğer ÜNİKAF’lardaki insanlarla tanıştık. TRAKKAF Bahar Şenliği ile de 13 Nisan’da farklı şehirlerden birçok Kaf topluluğunu Edirne Karaağaç At Çiftliği’nde ağırladık. Bu etkinlikte kahvaltı, binicilik, zexes ve ceug ile keyifli vakit geçirdik ve akşam yemeğinden sonra da misafirlerimizi uğurladık.
Mart ayında Edirne Gençlik Merkezi’nde faaliyete başlayan, hem ekip üyelerinin çoğunluğunun hem de ekip hocamızın TRAKKAF içinden olduğu bir dans ekibi kurduk. Ekip üyelerinin neredeyse hiçbirinin geçmiş dans tecrübesi olmamasına rağmen her gün üç saat olmak üzere haftada üç gün yoğun bir çalışma ile 26 Mayısta ‘18. Geleneksel Hotead Halk Oyunları Gecesi’ etkinliğinde ekip olarak biz de bir koreografi sergiledik.
TRAKKAF bize kültürümüzün, cemiyetin ve birlikte olmamın önemini, bunlar olduğunda hayatımızın daha renkli ve kaliteli olduğunu bize gösterdi. Farklı şehirlerden gelen öğrencilerin diasporanın çeşitli yerlerindeki kültürel farklılıklarını bize göstermesi, TRAKKAF’ın ve diğer ÜNİKAF’ların diasporanın geleceğinde biz gençlerin birliği için çok önemli. Edirne, hiçbir Kuzey Kafkas derneğinin olmadığı bir yer. Böyle bir şehirde kültürümüzü tanıtmak bize gurur veriyor.
TRAKKAF’ın, Kafkas kültür derneğinin olmadığı bir şehirde bunları yapması kolay olmadı. Dans ekibi çalışmalarımız için bize yer ve zaman temin eden HOTEAD’dan Çiğdem Ataz ve Mehmet Grammeşin hocalarımıza, hocalığımızı yapıp bize bir ekip olmayı öğreten Seray Çavuş ve Hüda Başok hocalarımıza, hem 13 Nisan’da hem de 26 Mayıs’ta Düzce’den gelen ve bize her konuda destek olan Ensemble Apsny ekibi hocası Musa Kap’a, ekibinin yetenekli dansçıları Atakan Öztaş ve Onur Akten’e ve bize kostüm desteği sağlayan Kocaeli Kafkas Kültür Derneği’ne çok teşekkür ediyoruz. 13 Nisan’da bize destek olan Edirne Belediyesi, Janberd Dinçer, Yahya Kozokoğlu, Feyzullah Çavuş, Aydın Kılıç ve kurulduğumuzdan beri hem maddi hem de manevi olarak destek olan ve güzel dileklerini bizden hiç esirgemeyen değerli büyüğümüz Setenay Süzer’e teşekkür ediyoruz. Bu güzel insanlar sayesinde TRAKKAF kısa sürede güzel işler başardı. Gelecek dönemlerde de yeni üyelerin katılımıyla hem mevcut faaliyetlerimizi devam ettirmeyi hem de yeni etkinlikler yapmayı heyecanla bekliyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz