BASINA VE KAMUOYUNA

0
531

Kazım Koyuncu’nun adını tabelalardan sökebilirsiniz ama kalplerden sökemezsiniz!

Fındıklı (Vitze) Belediye Meclisi, 08/07/2019 tarihli oturumunda Fındıklı Millet Kıraathanesi’nin adını “KAZIM KOYUNCU KÜLTÜR VE SANAT EVİ” olarak değiştirme kararı vererek bizleri sevindirmiş ve Kazım’ın hayatının ve mücadelesinin gelecek kuşaklara aktarılması yönünde ümitlendirmiştir. Fındıklı Kaymakamlığı’nın bu kararı hukuken ve teamülen saygıyla karşılaması gerekirken kamu yararı bulunmadığı şeklindeki gayri hukuki gerekçesi ile değiştirilen tabelanın sökülmesi emri vermesi karşısında, Laz Kültür Derneği olarak bu açıklamayı yapma zorunluluğu doğmuştur.

Kazım Koyuncu’nun adına yönelik bu tutumu, onur kırıcı buluyor, aynı zamanda kamu gücünün hukuk ve meşruiyet dinlemeden kullanılmasının halka ve halkın değerlerine, sanata ve sanatçıya kıymet vermemenin bir göstergesi sayıyoruz.

Kazım Koyuncu, Türkiye’nin bağrına bastığı, vazgeçilmez, ezgisi tüm dünyaya uzanan ortak değeridir.

Kazım Koyuncu’nun müzikal çabası bizi geçmişten geleceğe taşıyan ümidin kendisidir.
Sanata ve sanatçıya, Kazım Koyuncu’ya, ezcümle halka karşı özensiz ve gayri hukuki yetki kullanımı kabul edilemez. Fındıklı Belediye Meclisi’nin kardeşleri Kazım Koyuncu’nun anısını yaşatmaya yönelik onurlu tutumunun yanındayız.

Kazım Koyuncu’nun adını tabelalardan sökebilirsiniz ama kalplerden sökemezsiniz.
Saygılarımızla basına ve kamuoyuna duyurulur.

06.08.2019

Laz Kültür Derneği

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz