Seçmen iradesine darbe

0
679

Yerel seçimin üzerinden henüz 4,5 ay geçmişken üç büyükşehir belediyesine ikinci kez kayyım atandı. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk ve Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Bedia Özgökçe Ertan, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne Mardin Valisi Mustafa Yaman, Van Büyükşehir Belediyesi’ne Van Valisi Mehmet Emin Bilmez başkan vekili olarak atandı.

Görevden alınan eşbaşkanlar, seçme ve seçilme hakkının gasp edilmesi nedeniyle yaşanan süreci Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) götüreceklerini açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Diyarbakır’a yaptığı ziyarette 3 büyükşehire kayyım atanması kararıyla ilgili konuştu. İmamoğlu, “Seçilmiş belediye başkanlarının yerine kayyım atanması ne yazık ki gaflet ve delalettir, umarım bu yanlış en kısa zamanda çözülür” dedi.

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde, eşbaşkanlar Adnan Selçuk Mızraklı ve Hülya Alökmen Uyanık yüzde 63, Ahmet Türk ve Figen Altındağ yüzde 56, Bedia Özgökçe Ertan ve Mustafa Avcı da yüzde 54 oyla Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) seçilmişlerdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz