Şiddete son: 100 kadının hikâyesi

0
522

Kadın örgütlerinden oluşan Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu’nun 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’ne kadar sürdüreceği ‘Kadın Cinayetlere Acil Önle’ kampanyasının ilk eylemi Kadıköy’de yapıldı.

“Erkek şiddetini durdur” ve “6284’ü-İstanbul Sözleşmesini uygula” pankartlarının açıldığı ve Kadıköy İskele Meydanı’nda yapılan açıklamaya, HDP milletvekillerinden Züleyha Gülüm ve Oya Ersoy destek verdi. Kadınlar, üzerinde öldürülen kadınların isimleri ve sayıları yazılı olan siyah renkli dövizler taşıyarak erkek şiddetine dikkat çekti.

Eylemde, sık sık “Erkek şiddetini durdur kadın cinayetlerini önle”, “6284 ve İstanbul Sözleşmesini uygula”, “ Kadın cinayetleri politiktir” sloganları atıldı. Açıklamayı Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu adına Feride Eralp yaptı.

100 kadının hikâyesiyle erkek şiddetine dikkat çekeceklerini vurgulayan Eralp, “Unutulmamalı ki bu 100 kadın, ne yazık ki her yıl öldürülen belki binlerce kadından çok azı ve bu kadınlara yaşatılanlar asla istisnai değil. Bazılarının ismi tanıdık, bazılarının değil; yaşları, nerede yaşadıkları, çalışıp çalışmadıkları, ne iş yaptıkları, anadilleri, hayat tarzları, cinsiyet kimlikleri değişiyor. Ama yine de burada adı geçen geçmeyen kadınların hikâyeleri birbirine son derece benziyor ve hepsinin en büyük ortak noktası erkeklerin öldürmeyi kendinde hak görmesi ve cinayetlerin ‘geliyorum’ demesidir” dedi.

Açıklamanın ardından 100 kadın, öldürülen 100 kadının hikâyesini okuyarak kadın cinayetlerine dikkat çekti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz