ABHAZFED Heyeti, Döğüşbelen’e gitti

0
659

Abhaz Dernekleri Federasyonu, teşkilatlanma çalışmaları kapsamında Muğla Döğüşbelen Köyü’ne bir ziyaret gerçekleştirdi.

Uzun süredir bölgedeki soydaşlar ile bir araya gelme düşüncesinde olan ABHAZFED Yönetimi; Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Peçliya’nın temasları sonrasında bu ziyareti gerçekleştirdi.

Köydeki Eyhabılar ve araştırmacı gençlerden köyün kuruluşu ve tarihi olayları hakkında bilgiler alan federasyon yönetimi; bölgede yaşayan Abhazlarla bundan sonra devamlı irtibat halinde olacaklarını ve ortak çalışmalar yapacaklarını belirttiler.

Erna-yıpha Yüksel ve Kraça Haldun’un, ziyarette hazır bulunan Abhazya Cumhuriyeti Türkiye Temsilcisi Vadim Haraziya’ya ithafen, ‘Döğüşbelen Köyü’ne 155 yıldır ilk kez anavatandan biri geldi’ sözleri tüm katılımcılara duygusal anlar yaşattı. Bu sözlerin üzerine bir konuşma yapan Vadim Haraziya; Abhazya Cumhuriyeti’nin 92’den bu tarafa büyük mücadeleler verdiğini, tüm bunlardan sonra günümüzde Abhazya’nın ekonomik ve politik olarak çok daha iyi bir yere ulaştığını belirtti.

ABHAZFED Genel Başkanı Atanur Akhusba yaptığı konuşmada; federasyon yapısını ve teşkilatlanma konusundaki ısrarlı çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Akhusba; “Döğüşbelen’in bize, bizim de Döğüşbelen’e ihtiyacımız var’ dedi.

Görüşmede söz alan köy muhtarı Selçuk Ahba ise yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirtti.

Sırası ile söz alan köy halkı ve katılımcılar; ziyaretten duydukları memnuniyeti belirtirken, Federasyon Yönetimi ve Temsilciliğe çeşitli sorular sordular.

Köyün tarihi dokusunu ve coğrafyasını yerinde göstermek adına heyete köyü gezdiren ve tüm komşularla bahçelerinde sohbet imkanı sağlayan Döğüşbelen’li soydaşlarımız, daha sonra Abhaz mutfağının eşsiz tadları ile heyete ikramda bulundular.

Abhaz Dernekleri Federasyonu Heyeti’nde Abhazya Türkiye Temsilcisi Vadim Haraziya, Yardımcısı Cansuh Lazba, ABHAZFED Genel Başkanı Atanur Akhusba, Genel Başkan Yardımcısı Murat Mahariya, Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Peçliya, Basın ve Halkla İlişkiler Sekreteri Serdar Papa, İstanbul Abhaz Derneği Başkanı Şamil Yaşba ve İstanbul Abhaz Derneği eski başkanı Hakan Beygua yer aldı. (abhazfderasyonu.org)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz