Adalet mücadelesinde 765. hafta

0
487

İçişleri Bakanlığı ve Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından Galatasaray meydanında 700. haftadan beri oturma eylemleri yasaklanan Cumartesi Anneleri, adalet talepleri için 765. haftada bir araya geldi.

Cumartesi Anneleri, 21 Kasım 1980’de gözaltında kaybedilen Hayrettin Eren’i anarak sorumluların yargılanmasını istedi. Cumartesi Anneleri, ağustos ayında hayatını kaybeden, Hayrettin Eren’in annesi Elmas Eren’in mücadelesini bıraktığı yerden devam ettireceklerini söyledi. Babası Kemalettin Eren’in 32, annesi Elmas Eren’in ise 39 yıl boyunca oğullarından haber alabilmek için mücadele ettiklerini hatırlatarak konuşmaya başlayan İkbal Eren, “Babalarımız, annelerimiz bu karanlığın içinde iğneyle kuyu kazar misali adalet aradılar” dedi.

Hayrettin Eren’in kardeşi Faruk Eren de ağabeyini katledenlerin yargılanmasını istedi. Eren şunları söyledi: “Biz abimden inançlarına ihanet etmemeyi, direnmeyi öğrendik. Annemizden de insan hakları mücadelesini öğrendik. Buradaki her anne bizim annemiz, her kayıp bizim kardeşimiz. Berfo annenin, diğer annelerimizin, babalarımızın mücadelesini sürdüreceğiz ve bir gün başaracağız. Kaybedenlerden de hesap soracağız.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz