KAFFED: Yıldız Şekerci ile devam

0
748

Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED) 9. Olağan Genel Kurulu, TES-İŞ Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.Genel kurulda mevcut başkan Yıldız Şekerci ile diğer aday Mutlu Akkaya başkanlık için yarıştı. Türkiye’nin birçok bölgesinden Ankara’ya gelen delegelerin oy kullandığı seçimde, 190 oyla Şekerci yeniden genel başkan olurken Akkaya ise 153 oy aldı.
Çerkes toplumunun varlığını koruma ve geliştirme mücadelesi vermeye devam ettiğine değinen Şekerci, kentleşme ile küreselleşmenin etkisiyle, kültür havzasına sahip olunmadığı için dil ve kültürlerinin erozyona uğradığını vurguladı. TRT’de Çerkes kanalı açılma taleplerinin olduğunun da altını çizen Şekerci özetle şunları söyledi:

“Federasyonumuz ve sivil toplum kuruşlarımız zor koşullar altında, özverili çalışmalarla Çerkes toplumunun dilini, kültürünü, kimliğini ve haklarını korumaya çalışıyor. Bu konu, sivil toplum kuruluşlarının altından kalkabileceği nitelikte bir konu değil. Bu nedenle merkezi ve yerel tüm kamu kurumlarından, sorumluluk ve inisiyatif bekliyoruz. Kamu kurumları çağdaş, demokratik standartların gerektirdiği düzeyde sorun ve taleplerimize duyarlılık göstermiyorlar.

Kültür Bakanlığı bünyesinde, ülkemizde tüm kültürel zenginliklerin korunması amacıyla bir bakan yardımcısının görevlendirilmesinin, bakanlık teşkilatı içinde gerekli alt yapının oluşturulmasının demokratik çoğulculuğun bir gereği olduğunu düşünüyorum. Hiçbir diaspora kültürü, anavatanıyla güçlü bağları olmadan güçlü bağlarını geliştirmeden geleceğe taşıyamaz. Edebiyatımız, sanatımız, tarihimiz, medyamız, aile bağlarımız dahi anavatan olmadan tam anlamıyla varlığını sürdüremez. Anavatan ile ilişkilerimizin güçlenmesi için yaptığımız çalışmalara kamusal desteğin ve katılımın artmasını bekliyoruz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz