Dünyanın ilk Lazca edebiyat dergisi Uncire, Ocak 2019’da yayın hayatına başlayacak.
Türkçe “Uykusuz’ anlamına gelen derginin sloganı ise “ç’ari do noşkerite ç’ari”, yani; “yaz da kömürle yaz…”
Uncire’nin kurucu ekibinden İsmail Güney Yılmaz, “Laz dili, tarihi ve kültürüne dair son derece mühim ve özgün çalışmalar yapan arkadaşımız İrfan Çağatay’ın fikrinden yola çıktık. Dergi, Laz Kültür Derneği’nin yayın organı olarak yayımlanacak. Böylece dernek de, daha ‘akademik’ diyebileceğimiz kıvamdaki dergimiz Ogni (Duy) ile birlikte ikinci dergisine kavuşmuş olacak” diyor.
Bu haber sitesi, Gazeteciler Cemiyeti’nin uygulamakta olduğu Demokrasi için Medya/Medya için Demokrasi Projesi’nin desteği ile oluşturulmuştur ve sürdürülmektedir.
İçerik tamamıyla Jineps Gazetesi sorumluluğu altındadır ve Gazeteciler Cemiyeti’nin görüşlerini yansıtmak zorunda değildir