Gezi Davası bitti

0
908

Gezi Davası’nın 6. duruşmasında 2,5 yıldır cezaevinde tutulan Osman Kavala’nın da aralarında bulunduğu tüm sanıklar hakkında beraat kararı verildi. Yurtdışındaki 7 sanığın ise dosyası ayrıldı. Böylece AKP iktidarının Gezi Direnişi’ne yönelik karalamalarını temel alan iddianame yerle bir oldu.

Mahkemenin kararı sonrasında, Silivri’deki duruşma salonunun önünde bulunan yurttaşlar, “Her yer Taksim her yer direniş” sloganı attılar. Duruşma salonunda ise, kararın okunması ile birlikte alkış sesleri duyuldu.

Davada beraat ve tahliyesine karar verilen Anadolu Kültür AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala, 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Aralarında Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Uluslararası Af Örgütü’nün de bulunduğu İnsan Hakları Savunucuları Dayanışma Ağı’nın ortak açıklamasında, yeniden tutuklama kararı eleştirildi, olayın açıkça “kötü muamele” olduğu ve hem ulusal hem de uluslararası hukuk açısından büyük ihlaller içerdiği vurgulandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz