HDP’de yeni dönem başladı

0
590

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 4. Olağan Kongresi’nde Sezai Temelli eşbaşkanlığa veda ederken, Pervin Buldan ve TBMM Başkanvekiliyken aday gösterilen Mithat Sancar, 836 delegenin oyuyla eşbaşkanlık görevine seçildi. HDP’yi bir sonraki seçime taşıyacak kadroların belirlendiği kongrenin ana mesajı ise “değişim” ve “ iktidar” hedefi oldu.
1018 kayıtlı delegeden 838’inin oy kullandığı kongrede iki oy geçersiz sayıldı.

“Geleceğe yürüyoruz” ve “Acil görev demokrasi ittifakı” sloganıyla gerçekleştirilen kongrede ayrıca Parti Meclisi Merkez Disiplin Kurulu üyeleri ile Uzlaşma Kurulu üyeleri için de seçim yapıldı. Parti Meclisi’nin üçte ikiden fazlasında değişikliğe gidildi.

HDP’nin eşbaşkanlığına seçilen Pervin Buldan ve Mithat Sancar, 2013-2015 yılları arasında yürütülen çözüm sürecinde aktif rol aldılar, eşbaşkanlıkları öncesinde TBMM Başkanvekilliği görevlerini yürüttüler.

Kongre salonunda, “Umutluyuz”, “Kararlıyız”, “Acil görev demokrasi ittifakı”, “Ya kanal ya İstanbul”, “Tecrite son” ve “Tekçiliğe hayır, çoğulcu demokratik cumhuriyet” yazılı pankartlar yer aldı.

HDP kongresi, yurtdışından davetlilerin de ilgi odağı oldu ve birçok Avrupa ülkesinin yanı sıra Filistin’in de aralarında bulunduğu Ortadoğu ülkelerindeki sol, sosyalist partilerin temsilcisi katıldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz