Evlerimiz ezgi ve şiirlerle şenlendi

0
755

Ahocba Tuğrul ve Jade Burak Deniz
Moda tasarımcısı Tanju Babacan, Instagram hesabından 28 Mart’ta yaptığı canlı yayına Ahocba Tuğrul ve Jade Burak Deniz’i davet etti. Akordeon ve mızıkalarıyla ziyafet veren müzisyenleri çok sayıda Instagram takipçisi izledi.

Mahalli ezgiler ve şiir akşamları…
#evdekal #унэмщlэс #унэмущlэмыкl
Levent Kaplan YouTube kanalı da korona günlerinde canlı yayınlarını sürdürüyor. 10 Nisan Cuma akşamı Düzce’den Şxelh Neris Turan mahalli ezgilerle programdaydı. Program daha sonra Nalçik’ten Bitok Marine’nin katılımıyla Çerkes edebiyatından seçme şiirlerle devam etti.
(https://www.youtube.com/channel UC2TYOiUH4G9xkjm2ifqt0iA)

Adiga TV’den müzik yayınları
Adiga TV (http://www.adigatv.com) adlı platform da koronavirüs nedeniyle evden canlı konser yayınlarını sürdürdü. 6 Nisan’da Gökhan Şen Marem, 13 Nisan akşamı da Hakan Sert Txigho Ankara’dan yayının konuklarıydı.

Gülcan Altan konserleri
Koronavirüs günlerinde evlerden canlı yayın konserleri devam etti. Gülcan Altan hem kendi sosyal medya hesaplarından hem de bazı platformlardan konserlerini sürdürdü. Şarkılarının yanı sıra nefes egzersizleriyle de izleyenleri programına dahil eden Altan, 11 Nisan Cumartesi akşamı da
Nâzım Hikmet Kültür Merkezi NHKM) internet yayınlarına şarkılarıyla katıldı. Murat Güner’in gitarıyla Gülcan Altan’a eşlik ettiği ve NHKM YouTube kanalı üzerinden izlenebilen canlı yayın konserini NHKM şöyle duyurdu: “Bugüne kadar Türkiye’de ve dünyada verdiği konserlerinde, birçok dilde söylediği şarkıları, köklerinden gelen Kafkas enerjisi, Akdeniz kültürü ve aldığı Türk müziği eğitimiyle harmanlayan Gülcan Altan canlı yayında evinize konuk oluyor.”

Черкес FM/Cherkes FM
Moskova’dan yayın yapan Cherkes FM de haberlerin yanı sıra korona günlerinde canlı ev konserlerine yer veriyor. Koordinatörlüğünü Timur Hantsayev’in üstlendiği radyonun yayınlarını izlemek için:
https://www.instagram.com/cherkesfm/

İslamey’den konser
Halk şarkıları topluluğu İslamey üyeleri, koronavirüsle mücadelede yer alan sağlık personeli için sosyal medya aracılığıyla evlerinden konser verdiler.

Kfar-Kama’dan kuş sesleri eşliğinde qafe
“Тхьэм адыгэ лъэпкъэр къехьакI” dileğiyle YouTube’dan yayımlanan kayıtta Abidat Omar’ın çok beğenilen qafe’si her bir müzisyenin evinin bahçesinden katılımıyla devam ediyor. “Stay home and play pshina” başlıklı videoyu izlemek için:

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz