Çerkes El Sanatları Çalışma Grubu

0
1013

Kafkas Dernekleri Federasyonu bünyesinde, Yönetim Kurulu kararı ile Çerkes el sanatlarını araştırmak, yaşatmak, geliştirmek amacıyla, Çerkes El Sanatları Çalışma Grubu kurulmuştur.
MÖ 5000 yıllarına kadar dayanan kadim kültürümüzün objelerinin ve özgün değerlerinin yok olmaması, gelecek nesillere aktarılması kültürümüzün gelişerek devamı için yaşamsal önem taşımaktadır.
Yalnızca yaşamak değil, kimliğimiz ile var olmak savaşı verdiğimiz diasporalarda etnik kültürüne sahip çıkmak konusundaki eksikliğimiz elimizdeki değerlerimizin zamanla önemli ölçüde yitip gitmesine yol açmıştır.
Kendi kültürümüzü öncelikle kendimiz koruyabilir ve gelecek nesillere taşıyabiliriz düşüncesi ile çalışma grubumuz, Türkiye’de değişik yörelerde yaşayan, Çerkes toplumunun sahip olduğu anavatandan getirilmiş veya orijinal tekniklerle üretilmiş Çerkes el sanatları objelerinin derlenerek, fotoğraflarının ve koruyan kişilerin isimleri ile sülale isimlerinin yer aldığı bir arşiv oluşturulmasını amaçlamaktadır.
Bu bağlamda tarihi değer taşıyan Çerkes El Sanatları objelerine sahip kişi ve ailelerin obje fotoğrafı ve bilgilerini bizlere ulaştırması, kültürel mirasımızın korunması ve gün yüzüne çıkarılması için büyük önem arz etmektedir.
Kamuoyumuza bilgi paylaşımı konusunda desteklerini beklediğimizi saygıyla duyuruyoruz.

Kafkas Dernekleri Federasyonu

İletişim adresi: kaffedcerkessanatları@gmail.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz