Temmuz ’20 sayımız yayında

0
809

Jıneps YK olarak baskıya geçip geçmeme kararını koronavirüs salgınıyla ilgili “yeni normal”e ilişkin gelişmeleri görerek almayı uygun bulmuştuk.

Değerli okurlarımız,

Jıneps Yayın Kurulu olarak baskıya geçip geçmeme kararını koronavirüs salgınıyla ilgili “yeni normal”e ilişkin gelişmeleri görerek almayı uygun bulmuştuk. Bu nedenle Jıneps’in Temmuz 2020 sayısını da dijital yayımlıyoruz. Bu ayki Jıneps’te neler var?

Rusya Federasyonu Anayasası’na dair referandumu “Yeni düzenlemeye itirazımız var!” manşetiyle duyurduk.

İsrail’in Reyhaniye Köyü’nden Edris Abzakh ile “Çerkeslerin ilk web sitesi: Circassians” başlıklı söyleşimiz Serap Canbek ve H. Okan İşcan imzalı.

Dr. Murat Özveri, 15-16 Haziran büyük işçi direnişini 5. sayfadaki yazısıyla ele aldı.

Nalçik’teki atölyesini ziyaret ederek müzik üzerine söyleşi gerçekleştirdiğimiz, son yıllarda şıkepşıne’nin tekrar sahnelerde yer almasında payı büyük olan müzisyen Yevaz Zuber ile sohbetimiz 6-7. sayfalarda…

Sohum’daki sürgün anıtına imza atan Gennady Lakoba ile söyleşimizi 21 Mayıs Çerkes Soykırımı ve Sürgünü ortak sayımızda anadilde yayımlamıştık. Türkçesi bu ay Behice Bağ Özveri ve Abağba Kübra Yeşilbağ imzasıyla 10. sayfada.

20 ve 21. sayfalarımızı bu ay ekolojiye ayırdık. Mimar Osman Güdü’nün “Yassıada gizemleri!” başlıklı yazısı da Ekoloji-Çevre sayfalarımızda.

Değerli köşe yazarlarımızın yorumlarının yanı sıra FK 1864’ün şampiyonluk kutlaması, Fransa’da bir Çeçen gence yönelik şiddet haberi, #erkekleryerinibilsin kampanyasına dair Akanda Taştekin’in yazısı, ekonomiye, koronavirüs salgınına ilişkin haberler de yine temmuz sayımızda.

Arka sayfamızı ise Sadiye Köyü’nün tanıtımına ayırdık. Nüfusları gittikçe azalan, sürgüne, hikâyelerine dair bildiklerimizin her geçen gün unutulmaya yüz tuttuğu köylerimize ilişkin bu yazılar arşiv niteliğinde. Tüm okurlarımızdan kendi köylerini tanıtan yazıları bekliyoruz. Sadiye Köyü’nü sizler için Ğuognokuoe Ziya Özdoğan kaleme aldı.

Gazetenizin temmuz sayısı e-gazete formatıyla gazete websitesi üzerinden yayında.

Ayrıca en kısa sürede gazete abonelerinin mail adreslerine PDF formatında postalanacaktır.

Jıneps

Sayı : 2020 07

Yayınlanma Tarihi: 2020-07-02 00:00:00