‘Halkların ve İnançların Buluşması’

0
725

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) başlattığı “Hep Birlikte Demokrasi Buluşmaları” kapsamında Hatay’da “Halklar ve İnançlar Buluşması” düzenlendi.
Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları’nın açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte Eş Genel Başkan Mithat Sancar, etkinlikte emeği olanlara teşekkür ederek katılımın yüksekliğine ilişkin memnuniyetini dile getirdi. Sancar, 1 Haziran’da açıkladıkları Tutum Belgesi’ne değinerek ‘’Türkiye’deki bütün demokrasi güçlerine, iyilikten ve vicdandan yana her kesime ve herkesin bulunduğu yerden haksızlığa, adaletsizliğe, baskıya, zulme itiraz etmesine dönük bir çağrı’’ olduğunu dile getirdi.
Sancar ‘’Tüm semavi dinlerin bir arada olduğu Antakya pek çok medeniyete ev sahipliği yaptı. Çok farklı halklar yaşadı burada, hâlâ farklı halklardan insanlarımızın yaşadığı bir şehir Antakya. Bu kardeşlik şehrinden iktidarın zalimane uygulamalarının, bir ayrıştırma, düşmanlaştırma ve tekleştirme zihniyetine karşı çıkmak anlamlıdır. Her dilde, her dinden, her mezhepten, her inançtan, gelin inançlarımızın kaynağını oluşturan o zulme karşı çıkma ruhunu ortaklaştıralım ve zulmü ortadan kaldıralım” dedi.
Sancar’ın konuşmasından sonra etkinlik basına kapalı devam etti.
Buluşmaya Parti Sözcüsü Ebru Günay, HDK Eşsözcüsü İdil Uğurlu, DTK Halklar ve İnançlar Komisyonu Üyesi Evgin Türker, SYKP Eş Genel Başkanı Canan Yüce, ESP MYK Üyesi Çiçek Otlu, SODAP Temsilcisi Ersin Çatalkaya, HDP MYK, PM üyeleri ve milletvekilleriyle Adana, Mersin, Adıyaman il-ilçe yöneticileri katıldı. Ayrıca buluşmada Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Ortadoğu Arap Halkları Araştırma Enstitüsü, Antakya İmam Ali Derneği, Hatay Vakıflı, Jineps Gazetesi, Ermeni Cemaati, Reyhanlı Çerkesya Hareketi, Nor Zartonk, Samandağ Hıristiyan Cemaati, Demokratik Alevi Dernekleri, Dersimli Ermeniler Derneği, Türkmen Köyü Kızılkaya Yenidünya Derneği, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, ABF, DİAYDER/DİK, Kilikya Nehir Derneği temsilcileri ve bağımsız milletvekili Cihangir İslam, eski CHP milletvekili Hilmi Yarayıcı da yer aldı.

Haber: Yahya Alen

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz