Adam Açmiz: ‘Avrupa’nın Yeteneği’

0
1023

“Adigey Onur Sanatçısı”, şair, şarkıcı, etnograf ve Rusya Yazarlar Birliği üyesi Adam Açmiz, ‘Avrupa’nın Yetenekleri’ adlı uluslararası yarışmada birincilik kazandı. Pandemiden dolayı bu yıl online olarak gerçekleştirilen yarışmaya katılan 550 sanatçı arasında birinci olan Açmiz 2021’de İspanya Costa Brava’da gerçekleştirilmesi planlanan, farklı ülkelerden sanatçı ve kültür insanlarının davet edildiği bir projeye de katılacak.
Sovetskaya Adygeya haber sitesine röportaj veren Açmiz katılacağı projede etnografik bir araştırmasını kullanacağını belirterek, “İspanyol kültüründe sadece kadınların seslendirdikleri ağıtlar var. Adige kültüründe de böyle eserler var. Bu benzerlikler hakkında karşılaştırmalı bir analiz yapmak istiyorum” dedi.
Adigey Devlet Üniversitesi mezunu olan Açmiz geçen yıl Paris’te gerçekleştirilen bir etkinlikte Adige ve Fransızlarla ilgili bir çalışmasını anlatmış. Her iki halkın da peynir yapımı, at yetiştirme ve ahlak kurallarının ortak noktalarını dinleyen Fransızlar bu araştırmaya büyük ilgi göstermiş.

Haber: Serap Canbek

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz