Koçesoko’ya özgürlük!

0
600

Kabardey-Balkar Cumhuriyeti’nde faaliyet gösteren Xabze Xase Başkanı Martin Koçesoko gerçek dışı “uyuşturucu suçlaması” ile 7 Haziran 2019 tarihinde gözaltına alınmıştı.
O tarihten itibaren gerek anavatanda gerekse diaspora ülkelerinde etkin ve yoğun çalışmalar yürütülmüş, aktivist Martin Koçesoko serbest bırakılmıştı.
Haksız ve hukuka aykırı suçlamaların düşürülmesi gerekirken, Koçesoko hakkında yeniden iddianame hazırlandı ve 17 Ağustos 2020 tarihine ilk duruşma günü verildi.
Martin Koçeseko davası, 17 Ağustos 2020 tarihinde Urvan Bölge Mahkemesi’nde görüldü ve duruşma 3 Eylül 2020 tarihine ertelendi.
Koçesoko’nun yeniden suçlanması sivil toplum kuruluşlarını ve insan hakları derneklerini harekete geçirdi. İmza kampanyalarının yanı sıra haksızlıklara dikkat çeken ve adalet talebini vurgulayan dilekçeler ilgili kurumlara iletildi, protesto etkinlikleri düzenlendi.
Kültürel çalışmaları nedeniyle gerçek dışı suçlamalarla karşı karşıya kalan Koçesoko’ya yöneltilen iddianameye göre, Rusya Federasyonu Ceza Kanunu’nun 228. maddesinin 2. bölümü uyarınca on yıla kadar hapis cezası alabilecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz