Adigey vatandaşlığı prosedüründe yenilik

1
2171

Adigey Cumhuriyeti’ne vatandaşlık başvurusu yapmak için Kafkas Dernekleri Federasyonu’ndan (KAFFED) belge alma zorunluluğu getirildi.
KAFFED‘in konuyla ilgili açıklamasını paylaşıyoruz.
“Yurt Dışında Yaşayan Soydaşların Adigey Cumhuriyeti’ne Yeniden Yerleşmesine Destek Devlet Programı’na katılmak (oturum izni) için katılımcının, vatandaşı olduğu ülkedeki kayıtlı sivil toplum kuruluşundan (KAFFED) alınan, yabancı ülkenin (Türkiye) yetkili kurumu tarafından onaylanan (Noter ve Valilik) ve katılımcının Çerkes/Adige olduğunu gösteren belgeyi ibraz etmesi gerektiği bildirilmiştir.
Konuyla ilgili Adigey Yurttaşlar ve Medya İlişkileri Komitesi Başkanı Şhalaho Asker ile yapılan toplantıda alınan karar gereğince başvuru sahibi, üye olduğu dernekten aldığı yazı ile KAFFED’e başvuracak, KAFFED belgenin doğruluğunu onaylayarak şahsa verecektir.
Derneklerimiz tarafından verilen ve müracaatçının dernek üyesi olduğunu gösteren belgeyle Adigey Cumhuriyeti’ndeki ilgili kuruma direkt başvurusu ise kabul edilmeyecek olup, KAFFED onayı aranacaktır.”

1 Yorum

  1. SN JINEPS Samsundaselamvesaygılar.Jıneps Türkçe Adığece Abhazca Osetçe Çecence Kabartayca anadıllerıyle yayınlanması hizmetinizi kutlarım..Sözkonusu anadılımızde yayınlanması kadar anadilimizinde eğitim ve öğretimin yapılması ve desteklenmeside önemlıdır.T.C Ülkemızde örneğin Kurtçe ,Ermenıce ,Ingılızce .Japonca Çinceye , Hıntçe Urduca Malayca Rusçaya vs ülkelerınve ulusalhalkların dillerınde öğretım gorselve yazılı sosyalmedyada ınternet tv radyo v. yayınlarının yapılmasıvedesteklendiği halde SözkonusuKafkas halkalarının anadıllerınınde eğitimveöğretım basın soyalmedyaınternet tv radyo ıle yayınında yapılmasıve desteklenmesi İnsan Hakları Beyannamesıne göre eğitimve öğretim basın ve düşücenın y ,haberleşme soyalvekültürel açılımından düşüncenın açıklamak kültürve sanateserleri basmak ve yayınlamakda ulusal evrensel anayasal bırhaktır.. Sökonusu imkan ve haklarımızdan Kafkas halklarımızında yararlandırılmasını sağlamak için sökonusu bu tür girişimlerin desteklenmesi sosyalvekültürel eser vsanatları yönden arastırma enstıtusu,universıte dernekve vakıf vs stkurumlar ve kuruluşların konfederasyonve federasyon açılmasıve kurulması da Anayasal bır haktır..TÜRK MILLETIMIZ ve KAFKAS HALKLARIMIZA,SİYASI VE YÜRÜTME IDARİVE DENETIM OTORITELERINİN YETKILI VE ILGILI KURUMLARIN IDARECI VE LIDERLERINE VE TÜRKMILLETIMIZIN TBMM BASKANLIĞI VE CUMHURBASKANLIĞINA KAMUOYUNA VE TAKDIRINE SUNULUR SAYGILAR…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz