Neler oldu?

0
632

Ölüm orucundaki avukat tahliye oldu
Adil yargılanma talebiyle 213 gündür ölüm orucunda olan avukat Aytaç Ünsal tahliye edildi. Halkın Hukuk Bürosu, Ünsal’ın, Kanuni Sultan Süleyman Eğitim Araştırma Hastanesi’nden tahliye olma görüntüsünü paylaşarak “Ebru Timtik ölümsüzdür! Aytaç Ünsal onurumuzdur! Aytaçımızı aldık” diye yazdı. (T24)

Patron direnen işçiyi atıyor
Karaman Ermenek’teki Seba Madencilik’e bağlı ocakta 7 aydır maaş alamadıklarını açıklayarak direnişe başlayan madencilerden 35’i işten atıldı. Patron işten atmaya “ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davranışları” gerekçe gösterirken Bağımsız Maden-İş Sendikası ise “Patron direnen işçileri ahlaksız ilan edip tazminatsız işten atıyor” açıklaması yaptı. (İsmail Arı/Birgün)

ESP operasyonunda tutuklama
Ezilenlerin Sosyalist Partisi’ne (ESP) yönelik operasyonda 8 Eylül günü gözaltına alınan, aralarında Halkların Demokratik Kongresi HDK Eşsözcüsü Sedat Şenoğlu’nun da bulunduğu 17 siyasetçi “örgüt üyesi olmak” ve “örgüt propagandası yapmak” suçlamalarıyla tutuklandı.

Stratejik İletişim Dairesi kuruldu
İletişim Başkanlığı bünyesinde “Stratejik İletişim ve Kriz Yönetimi Dairesi Başkanlığı” kuruldu. Başkanlığa, “Türkiye Cumhuriyeti’ne yönelik iç ve dış tehdit unsurlarını analiz etmek”, “yürütülen psikolojik harekat, propaganda ve algı operasyonu faaliyetlerini belirleyerek manipülasyona karşı faaliyette bulunmak” gibi görevler verildi. Başkanlık savaş hallerinde de kriz ve iletişimi yönetecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz