‘Korkunç boyutta kıtlık’ uyarısı

0
1349

Merkezi Roma‘da bulunan Dünya Gıda Örgütü’nün (World Food Programme-WFP) İcra Direktörü David Beasley, “Milyarlarca dolarımız olmadan, 2021’de korkutucu boyutlarda kıtlık yaşanacak” dedi.

Associated Press’e (AP) açıklamalarda bulunan Beasley, son dönemde sık sık konuşulan, “2020 çok kötü geçti, 2021’de hepsi geçecek” açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Beasley, gelecek yıl durumun çok daha kötü olacağını dile getirerek, özellikle Afrika ve Güney Amerika’da açlık ve kıtlıkla karşılaşılacağını vurguladı.
Karşılaşılan trajedi ve krizlerin gelecek 12-18 ayda olağandışı bir hal alacağına dikkati çeken Beasley kıtlık, açlık, istikrarsızlaştırma ve göç konularına odaklanılması gerektiğini vurguladı.

Beasley, WFP’nin gelecek yıl kıtlıkla mücadele için 5, dünya genelindeki programlarını sürdürebilmek için de 10 milyar dolara ihtiyaç duyduğunu ifade etti. Yeterli paraya erişmezlerse yaklaşık 30 ülkenin kıtlık şartlarına girebileceğini belirten Beasley, COVID-19 aşısı sayesinde dünya genelinde ekonomilerde sıçramalar olabileceğini de anlattı. Direktör ayrıca 2021’de düşük ve orta gelirli ülkelerin ertelenen borç ödemelerinin zamanının da geleceği uyarısında bulundu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz