‘Buradasın Ahparig’

0
910

14 yıl önce katledilen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink 19 Ocak’ta çeşitli etkinliklerle anıldı. Farklı kentlerde gerçekleştirilen anmalarda “Faşizme inat, kardeşimsin Hrant” sloganları atıldı, adalet talebi haykırıldı. Her sene Agos Gazetesi önünde gerçekleştirilen anma töreni bu yıl salgın koşulları nedeniyle çevrimiçi olarak düzenlendi.

Gazetecinin eşi Rakel Dink’in yanı sıra, Hrant’ın Arkadaşları grubu cinayetin gerçekleştiği noktada anma konuşması yaptı. Rakel Dink, “Eşimin davası 14 yıldır devam ediyor. Bu 14 yılda bir cinayet davasını çözemediler! Çözemediler çünkü maksat çözmek değil. ‘Nasıl kapatırız’ diye çabalıyorlar ama her yere o kadar bulaşmış ki bir türlü paketleyemiyorlar. Şu kadar yıldır etkili bir soruşturma yürütememek başka nasıl izah edilebilir?” ifadelerini kullandı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’nun Hrant Dink’in öldürülüşünün 14. yılı dolayısıyla yayınladığı mesajda “Hrant Dink cinayetinin aydınlatılması Türk adaletinin öncelikli görevi olmalıdır” denildi.

16 Ocak’ta DurDe Platformu’nun düzenlediği çevrimiçi programda Fethiye Çetin, Bülent Aydın, Canan Coşkun, Fatma Akdokur ve Tibet Şahin konuştu.
Nor Zartonk İnisiyatifi’nin 17 Ocak’ta gerçekleştirdiği etkinlikte Mahir Özkan, İnci Hekimoğlu, Turgut Öker, Gayane Ayvazyan, Adrian Lomlomdjian, Yektan Türkyılmaz, Aris Nalcı ve Alin Ozinian konuşmacı olarak yer aldı.

Rakel Dink, Baskın Oran, Ohannes Kılıçdağı ve Taner Akçam’ın konuşmacı olduğu çevrimiçi etkinlik ise 23 Ocak’ta gerçekleşti.

Şaşırtan tahliye

Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin 76 sanığın yargılandığı davanın 22 Ocak’ta görülen 117. duruşmasında, sanıklardan Jandarma eski istihbarat görevlisi Volkan Şahin’in tahliyesine karar verildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz