Neler oldu?

0
737

Betül Kanbolat Habitat TV’de
Coşkun Aral’ın kurduğu dijital yayın kanalı Habitat TV, 11 Ocak’ta yayına başladı. Çocuk kitapları yazarı Betül Kanbolat da “Kipatlı Günler” adlı programıyla izleyiciyle buluştu.

Exxen ve Gain
İki yerli dijital platform yayına başladı: Exxen ve Gain. Her iki platform da birçok dizinin yanı sıra film, belgesel ve ünlü isimlerin sunduğu programlar yayımlamayı planlıyor.

Boğaziçi Üniversitesi’nde protestolar
Prof. Dr. Melih Bulu’nun Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasını protesto eden öğrencilerle polis arasında arbede yaşandı. 5 Ocak’ta ikisi Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi 17 kişi gözaltına alındı. Mezunlar, akademisyenler ve siyasiler de atamaya tepki gösterdi. (Aposto! – 9 Ocak)

Metin Göktepe anıldı
Evrensel gazetesi muhabiriyken 8 Ocak 1996’da haber takibi için gittiği Alibeyköy’de gözaltına alındıktan sonra dövülerek öldürülen Metin Göktepe, katledilişinin 25. yılında, Esenler’deki mezarı başında anıldı. (Bianet – 8 Ocak)

Vicdani ret açıklaması
Ömer Tüzün, “Zorunlu askerliğe karşıyım. Silah tutmak, insan öldürmek için eğitim almak istemiyorum. En yakın arkadaşım askerlik yaparken girdiği çatışmada vurularak öldürüldü. Bunu unutamıyorum. İnancım ve de politik kimliğimden hareketle askerlik yapmayacağım” sözleriyle vicdani retçi olduğunu açıkladı. (Vicdani Ret Derneği – 18 Ocak)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz