Türkiye’yi kadınlar yönetse nasıl olurdu?

0
778

SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği, kadın liderliğinde bir ülkenin nasıl olacağını ortaya koymak amacıyla #ÜlkemiBenYönetsem adıyla bir web sitesi geliştirdi.

Proje; Türkiye’de ve dünyada ülkeleri kadınların yönetmeleri halinde neler yapabileceklerini ve kadın liderliğinin Türkiye ve dünyayı nasıl yaşanılır bir yer haline getirebileceklerini göstermeyi amaçlıyor.

Sadece 25 ülkeyi kadınlar yönetiyor

Yüzyılın en büyük krizi pandemiyle mücadelenin merkezinde çoğunluğu kadın olan sağlık çalışanları yer alıyor. Öte yandan krizi en iyi yöneten ülkelerin yönetimde kadın politikacılar bulunuyor. Ancak dünyada yalnızca 25 ülkenin hükümet veya devlet başkanı kadın.

SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği’nin hazırladığı siteye giren kadınlar, kendilerinin seçilmiş veya atanmış yöneticiler olmaları durumunda Türkiye’yi nasıl yöneteceklerini bir cümleyle paylaşacak.

Ülkesini yönetmeyi hayal eden kadınların sesdernegi.org/ulkemi-ben-yonetsem sitesine girdiklerinde yazacakları ifade görselleşecek. Ayrıca katılımcılar isterse bu içeriği sosyal medyadan paylaşabilecek. Burada ifade edilen görüşler bir süre sonra bir rapor halinde kamuoyuyla paylaşılacak. (Bianet)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz