‘Kadın düşmanlığı’ ceza yasasına girecek

0
789

Almanya’nın Sosyal Demokrat Partisi (SPD) mensubu Adalet Bakanı Christine Lambrecht, ‘kadın düşmanlığı’nın cezayı artıran bir unsur olarak ceza yasasına alınmasına olumlu yaklaştı.

Deutsche Welle’nin haberine göre, veri tabanını güçlendirmek için ‘kadın düşmanlığı’ suçlarının polis tarafından ayrı bir kategori olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Lambrecht, İçişleri Bakanı Horst Seehofer’e de bir çağrıda bulundu. “Sayın Seehofer, gelin bunu polis suç istatistiklerine dahil edelim. Böylece bir adım daha ilerlemiş oluruz” dedi.

Spiegel tarafından yapılan bir ankete göre kadınlara yönelik şiddet suç istatistiklerinde genelde ‘birliktelik şiddeti’ kategorisinde ele alınıyor; internette kadınlara yönelik suçlar ise ‘sanal nefret suçları’ olarak değerlendiriliyor.

Almanya medyasında çıkan konuya ilişkin yorumlarda “Şiddetin adını koymalıyız. Maçoluk, kıskançlığa dayanan nefret suç ve eylemleri kadın düşmanlığının eseridir. Bununla daha iyi mücadele etmek için bunu net şekilde kayıtlarla görünür kılmalıyız” ifadeleri yer aldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz