Абазаа Рбжьы – Abazaların Sesi – Nisan 2021

0
1364

8 Mart sergisi

 8 Mart günü, Abhazya tarihinde derin izler bırakan 28 kadının fotoğraflarından oluşan ve Dünya Kadınlar Günü’ne adanan bir sergi açıldı. Sohum’daki Abhazya Drama Tiyatrosu’nun yanındaki meydanda gerçekleştirilen sergide Abhazya’nın ünlü kadınlarının zorlu ama önemli yaşam hikâyelerine yer verildi.


Üç dilli kitap

Gunda Ankuab’ın Abazaca öğrenmek isteyenler için hazırladığı kitap, Metropol Kültür Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Abhazya dışında yaşayan, hiç Abazaca bilmeyen ve öğrenmek isteyenler için üç dilde (Abazaca, Türkçe ve İngilizce) ve 2 alfabe (Latin ve Kiril) ile, senelerce üzerinde çalışarak oluşturduğu metot ile hazırlayan Ankuab şunları söyledi: “Kitabın hazırlanma sürecindeki destek ve yardımlarından dolayı Abhaz-Abazin Kongresi Başkanı Musa Egzekov’a, Prof. Dr. Zurab Djopua’ya, Prof. Dr. Sumru Özsoy’a, Prof. Dr. Viaçeslav Çirikba’ya, Ritsa Ankuab’a, Saida Hadjim’a, Uğur Vasiya’ya, Aylin Ptıpha’ya, Kocaeli Kafkas Kültür Derneği’ne, İstanbul Kafkas Kültür Derneği’ne, İstanbul Abhaz Kültür Derneği’ne, Boğaziçi Üniversitesi’ndeki ve Kafkas derneklerindeki öğrencilerime ve kitapta kullanmak üzere bana fotoğraf sağlayan sevgili büyüklerime, dostlarıma ve aileme teşekkür etmek istiyorum.”

Alfabenin sesli versiyonları için:

https://www.YouTube.com/channel/UChk0T2xKC2VLNm0INroSZzQ



Abhazya’nın yeni temsilcisi

Abhazya Cumhuriyeti Devlet Geri Dönüş Komitesi Başkanlığı’na atanan Vadim Haraziya’dan boşalan Abhazya Cumhuriyeti Türkiye Temsilciliği görevine İbrahim Avidzba getirildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz