Bağımsızlık Demokrasi Özgürlük Eşitlik Birlik

Dink davasında karar çıktı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin 6’sı tutuklu 76 sanığın yargılandığı, 14 yıldır süren davada karar çıktı. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada gazeteci Ercan Gün, ‘FETÖ’ye üye olmak suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Fethullah Gülen’in de aralarında bulunduğu 13 sanığın dosyasının ayrıldığı duruşmada, tutuksuz sanıklar Sabri Uzun ve Celalettin Cerrah hakkındaki dava dosyasının zaman aşımı nedeniyle düşürülmesine karar verildi.

Eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Ramazan Akyürek müebbet hapis, Muharrem Demirkale ise 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Eski Trabzon İl Jandarma Komutanı Ali Öz, 28 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler ile dönemin Trabzon İstihbarat Şube Müdürü Engin Dinç hakkında ‘ihmali davranışla adam öldürme’ suçundan beraat, ‘kamu görevini ihmal’ suçundan ise haklarındaki dava dosyasının zaman aşımı nedeniyle düşürülmesi kararı verildi.

Abdullah Dinç’e 6 yıl 3 ay, Hasan Durmuşoğlu’na 12 yıl 6 ay ve ihmal suçundan 3 yıl 9 ay, Bekir Yokuş’a 10 yıl ve Önder Araz’a resmi belgeyi yok etme suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Ayrıca, Mehmet Ali Özkılıç’a silahlı terör örgütüne üye olma suçundan 7 yıl 6 ay, suçluyu kayırmadan 1 yıl 18 ay, dönemin Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdür Yardımcısı Osman Gülber’e adam öldürmeyi ihmalden 16 yıl 8 ay, Yakup Kurtaran’a silahlı terör örgütüne üye olmaktan 7 yıl 6 ay hapisle cezalandırıldı. Mehmet Ayan, Onur Karakaya ve Faruk Sarı’ya 12 yıl 6 ay, ve resmi belgede ihmalden 3’er yıl 9’ar ay hapis cezası verildi.

“Karar eksik ve hatalı”

Duruşma sonrasında Hrant Dink’in avukatlarının adliye önünde yaptığı açıklamada, mahkemenin verdiği karar ‘eksik’ ve ‘hatalı’ olarak değerlendirildi.

“Asıl suçluların mahkeme önüne çıkartılmadığını” söyleyen avukatlar şu açıklamayı yaptı: “Cinayet kararını kimlerin verdiği somut olarak açığa çıkartılmamıştır. Bugün verilen karar ciddi ölçüde hatalar içeren, Dink cinayetini tüm yönleriyle açığa çıkartmayan bir karar. Bu kararı istinafa taşıyacağız ve yargılama için bu süreci takip etmeye devam edeceğiz.”

Yazarın Diğer Yazıları

1 Eylül Dünya Barış Günü

1 Eylül, “Dünya Barış Günü” olarak sadece Türkiye ve KKTC’de, Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen “Dünya Barış Günü” ise 21 Eylül’de tüm dünyada kutlanıyor.

Sancılı ve fırtınalı yaşamlar

Dr. Şerafettin Dönmez’in yazdığı, sancılı ve fırtınalı bir hayat hikâyesini anlatan “Denef” kitabı, Papirüs Yayınevi etiketiyle raflarda yerini aldı. Yayınevinin tanıtım yazısından... Benim kimliğimle kim, neden...

28 Ağustos На́нҳәа (Anne) Bayramı

Abhazya’da 28 Ağustos’ta “На́нҳәа (Anne) Bayramı” kutlandı. Abhazlar çok eski çağlarda “aҿamaҿa” yani hasat bayramı kutluyorlardı. Bu bayram tektanrılı dinlerden sonra “Nanҳәa (Anne) Bayramı”na...

Sosyal Medyalarımız

4,890BeğenenlerBeğen
1,353TakipçilerTakip Et
4,000TakipçilerTakip Et

Son Yazılar

- Advertisement -spot_img