Biga’da ilk ve tek

0
818

Osmaniye Köyü (Ğobekuay) sanmayın ki Biga’nın en büyük ve merkez köylerinden… Çömlekçi Köyü’nden (32) sonra, 37 nüfusu ile en az nüfusa sahip ikinci köy.

Eski muhtarın vasiyeti

Biga-Bandırma yolu üzerinde Biga’ya 10 km uzaklıkta olan Osmaniye Köyü’nde, taşımalı sisteme geçildikten sonra atıl kalan köy ilkokulu restore edilerek kültür evine dönüştürüldü, açılışa hazır hale getirildi. Merhum Rafet Tay’ın muhtarlık yaptığı dönemde, girişimleriyle yapılan ilkokulun yıkılmaması, kullanılır hale getirilmesini evlatlarına vasiyet olarak bırakması üzerine babanın dileğini Tay ailesi yerine getirdi ve köy ilkokulunu “Hacı Nasuh Kültür Evi”ne dönüştürdü. Osmaniyeli Hacı Nasuh, iki oğlunu Çanakkale Savaşı’nda kaybetmişti.

Açılışı salgın dolayısıyla ertelenen kültür merkezi Biga’da ilk ve tek olan örnek bir çalışma…

Göreve iki yıl önce gelen muhtar Hasan Güven, “Eski muhtarlardan aldığım emanetin üzerine gücümüzün yettiğince ekleyerek devam ettirmeye, hizmet etmeye, köy halkının teveccühlerini boşa çıkarmamaya çalışıyorum” dedi.

Küçük ama huzurlu köy

Biga’nın küçük ama huzurlu, tertemiz bu köyünde yapılanlar diğer köylere, belki de ilçelere örnek olacak güzellikte.

Bu çalışmaları hiçbir karşılık beklemeden yapan, başta köy muhtarı Hasan Güven’e ve köy halkına teşekkürlerimizi sunuyoruz.

 

Haber: Alaattin Akçal

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz