Gençler ‘Meşe Altı’nda diasporayı konuştu

0
950

Kafkas Dernekleri Federasyonu Nart Akademi Komisyonu tarafından gençlerin katılımı ile düzenlenen ‘Meşe Altı Toplantıları’nın yeni oturumu 4 Nisan’da gerçekleştirildi. Gençlerin her ay bir konuyu farklı yönleri ile analiz ettikleri toplantıların bu ayki konusu ‘globalleşen dünya ile birlikte diasporanın varlığını sürdürme olanakları’ oldu. Pandemi koşulları nedeni ile çevrimiçi gerçekleştirilen toplantının moderatörlüğünü ‘Meşe Altı Toplantıları’ organizasyon ekibinden Ömer Yenal Yıldız yürüttü.

Globalleşen dünyada diasporanın varlığını sürdürüp sürdüremeyeceği konusunda görüşleri sorulan gençlerin bir kısmı sürdüremeyeceğine ilişkin görüş belirtirken sürdürebileceğine inanan gençler ise genellikle çeşitli önkoşullara bağlı olarak olumlu görüşlerini belirttiler. Özellikle anavatan ile ilişki, toplumun globalleşen dünyanın getirdiği fırsatları iyi değerlendirmesi, iletişim teknolojilerini iyi kullanması gibi unsurların altı çizildi. Ulusal kimlik, Xabze, dil ve vatan bilinci olursa globalleşmenin olumsuz etkilerine rağmen varlığımızı koruyabileceğimiz belirtildi.

Dans ve yemekler ile bir yere kadar geldiğimizi ancak tıkanmaya başladığımızı belirten gençler, küreselleşme (globalizasyon) ile birlikte ve bu kavramın olumsuzluklarına karşı “küyerel” (glokalizasyon) kavramının da geliştiğini, bundan yararlanarak kültürel değerlerimizi yaşatmak ve dünyaya taşımak için çalışmamız gerektiğini gündeme getirdi. (kaffed.org)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz