Gazeteci arkadaşımız Adnan Genç’e veda…

0
837

Gazetecilik mesleğinde uzun yıllar dizgicilikten yayın yönetmenliğine, yayınevi ve gazete kurmaya kadar her düzey ve türde işini yapan bir basın emekçisini, Adnan Genç’i 18 Mayıs’ta COVID’den yitirmenin üzüntüsü içindeyiz. Değerli meslektaşımızın ailesinin, dostlarının ve basın camiasının acısını paylaşıyor, sabır diliyoruz.

Adnan Genç, 1953 yılında İstanbul’da doğdu. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni bitirdi. Gazeteciliğe 1986’da Milliyet Haber Ajansı’nda başladı. Akşam, Günaydın, Evrensel, Özgür Gündem, Birgün gazetelerinde çalıştı. Turnusol, Yeni 1 Medya, Enerji Günlüğü, İsveç’te Odak, Demokrat Haber, Bianet sitelerinde mesleğini sürdürdü.

Hemşin Dergisi GOR’un kurucularından, İstanbul Tabip Odası eski basın danışmanı, doğa ve insan hakları savunucusu, Yeşiller Partisi kurucu üyesi olan, en son Medya Günlüğü internet sitesinde yazıları yayımlanan Genç’in “Solcunun Biri Bir Gün”, “Hemşin” ve “Çalışkan Kadınlar Ülkesi Hemşin” adlı üç kitabı var.

Kaybının ardından dostları çeşitli mecralarda birçok mesaj yayımladı. Biz de yakın bir dostundan alıntıyla huzur içinde yatsın diyoruz.

 

“Dostumuz, yoldaşımız Adnan Genç’i kaybettik.

İstanbullu, Hemşinli, Yerevanlıydı.

Üçünü de sevdi ve yazdı.”

 

JINEPS

https://jinepsgazetesi.com/wp-admin/users.php

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz