Özelleştirmeye doyamadılar

0
1011

Resmi Gazete’de yayımlanan yeni kararlara göre, İstanbul Fenerbahçe’deki yat limanının denize sıfır arazisi 2025 yılının sonuna kadar özelleştirilecek.

Karara göre, arazi ilgili özelleştirme işlemi “kiralama, gelir ortaklığı modeli ve işin gereğine uygun sair hukuki tasarruflar, mülkiyetin gayri ayni hakların tesisi veya işletme hakkının verilmesi” yöntemlerinden biri veya birkaçı birlikte uygulanarak 31 Aralık 2025’e kadar tamamlanacak.

Ticaret alanı olacak

3 bin 311 metrekare büyüklüğündeki taşınmaz, Fenerbahçe Yat Limanı’nın hemen yanında ve üzerinde Kalamış Yelken Kulübü Dr. Asım Macit Eğitim Tesisleri de yer alıyor. Hatırlanacağı gibi iktidar, geçen mart ayında Türkiye Denizcilik İşletmeleri’ne ait Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nı da 40 yıl süreyle işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirmek için ilana çıkarmıştı.

 

Sıradaki özelleştirmeler

Elektrik Üretim AŞ’nin TGT Enerji Üretim ve Ticaret’teki iştirak payı da özelleştirme kapsamına alındı. Bu pay da 31 Aralık 2025’e kadar satılacak. İstanbul Kartal Soğanlık Mahallesi’ndeki 29 bin 625 metrekare büyüklüğündeki taşınmazda bulunan hazine hissesi de özelleştirilecek. İstanbul Anadolu Adliyesi yakınındaki bu taşınmazın yanında ve içinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait binalar da var. Özelleştirmesi de 31 Aralık 2025’e kadar tamamlanacak.

Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ait Ankara Keçiören Hasköy’deki taşınmaz da özelleştirme kapsamındaydı. Bu taşınmazın “ticaret alanı” olabilmesi için imar planı hazırlandı. Önümüzdeki dönemde “ticaret alanı” olarak özelleştirilecek. (Artı Gerçek)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz