HDP İzmir il binasına silahlı saldırı

0
534

Deniz Poyraz katledildi

HDP İzmir İl Binası’na silahlı bir kişi tarafından saldırı düzenlendi. Saldırıda, Deniz Poyraz isimli parti çalışanı öldürüldü.

Valilik, gözaltına alınan saldırganın ‘eski bir sağlık çalışanı olduğunu’ ve ‘olayın tüm yönleriyle araştırıldığını’ açıkladı. HDP, “Bugün İzmir’de Deniz Poyraz yoldaşımız İzmir İl Binamızı 24 saat gözetleyen polislerin gözetimde katledildi” dedi. Saldırganın adının Onur Gencer olduğu öğrenildi. Gencer’in ‘intikam’ mesajları verdiği sosyal medya hesabında Suriye’de bulunduğu ve poligonda atış talimi yaptığı anlara ilişkin fotoğraflar yer alıyor.

Saldırı HDP Genel Merkezi’nin Twitter hesabından yapılan, “İzmir’de parti binamız silahlı bir şahıs tarafından basılarak binamız ateşe verildi. İçeride görevli bir arkadaşımız bulunmakta. Saldırının faili de azmettiricileri de bellidir. Herhangi bir olumsuzluktan iktidar ve kışkırtıcılar sorumlu olacaktır” açıklaması ile duyuruldu.

HDP’nin daha sonra paylaştığı mesajda ise, “İzmir’deki provokasyon ve alçakça saldırıya karşı HDP’liler Konak’ta bulunan il binamızda toplanıyor.

Her saldırı korkak saldırganları küçültürken, partimize sahiplenmeyi arttıracaktır. HDP halktır” denildi.

HDP’den saldırıya ilişkin yapılan üçüncü paylaşımda, “Bugün İzmir’de Deniz Poyraz yoldaşımız İzmir İl Binamızı 24 saat gözetleyen polislerin gözetimde katledildi” ifadelerine yer verildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz