‘Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz’

0
710

Boğaziçi Üniversitesi’ne AKP’li Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasını protesto eden akademisyenlerin direnişi devam ediyor.

Eylemlerin 173. gününde yine rektörlüğe sırtlarını dönerek başlattıkları nöbeti 118. kez gerçekleştiren akademisyenler, “Atanmış yönetim üniversitemizin yıllar içinde elde ettiği kurumsal kazanımları tahrip etmeye devam ediyor. 2016’dan bu yana şiddetsiz ve cinsel tacizsiz bir kampüs için çalışan Cinsel Tacizi Önleme Koordinatörlüğü’nün yokluğu üniversitemize geri dönülemez zararlar vermekte. Tıpkı yarı zamanlı ve emekli hocalarımızın işlerine son verildiği gibi Citök koordinatörü Cemre Baytok da ideolojik nedenlerle Ofis Koordinatörlüğü görevinden uzaklaştırılmıştır” dediler.

Toplumsal cinsiyet temelli taciz ve şiddet konusunda uzmanlaşmış bir çalışan olan Cemre Baytok’un uzaklaştırılmasının, cinsel taciz ve şiddet konusunda bilgilendirici ve önleyici çalışmaların durması anlamına geldiği belirtilen açıklamada, “Dolayısıyla tacize uğramış kişilere, doğru yönlendirme yapılamamakta ve nihayet kampüste taciz ve şiddete davetiye çıkarılmaktadır. Cinsel tacizi önleme koordinasyon ofisinin işlevsizleştirilmesi, amacından saptırılması kabul edilemez” denildi.

Üniversite senatosunda çoğunluğu sağlamak için mükerrer oy kullanıldığı aktarılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bir kamu üniversitesi olan Boğaziçi Üniversitesi Senatosu’nun bu şekilde gaspı, bizler için sadece akademik özgürlük ve özerkliğin değil, ülkenin geleceğinin gaspıdır. Tam da bu nedenle bir kez daha özgür ve özerk üniversite idealini destekleyen herkesi, mücadelemize destek vermeye, ülkemizin gençlerinin geleceğinin karartılmaması için bizimle birlikte Boğaziçi Üniversitesi’ne sahip çıkmaya çağırıyoruz.

Atanmış olan Melih Bulu, Gürkan Kumbaroğlu, Naci İnci, Fazıl Önder Sönmez’in, bir gecede kurulan Hukuk Fakültesi’ne atanan Selami Kuran, görevlendirilen Muzaffer Eroğlu ve usulsüzce ÜYK’ya seçilmiş Haluk Özener’in istifasını talep ediyoruz. Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz!”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz