Almanya: 55 kişilik ‘infaz listesi’

0
942

Almanya’da yaşayan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AKP hükümetine muhalif bazı gazeteci ve siyasetçiler hakkında, aşırı milliyetçi olduğu tahmin edilen sosyal medya hesaplarında “infaz listesi” dolaştığı şeklindeki iddialar Alman polisi tarafından doğrulandı.

Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki Köln Kriminal Dairesi’nin söz konusu listede bulunan isimleri uyardığı haber alınırken, Köln’de yaşayan televizyon yapımcısı Artı Gerçek ve Artı TV Genel Yayın Yönetmeni Celal Başlangıç, evine gelen bir polis yetkilisinin kendisini de infaz listesi konusunda uyardığını ve listede 55 ismin yer aldığını söylediğini açıkladı.

Başlangıç, ‘iktidarın koltuğunu kaybetmemek için muhaliflere saldırdığı’ görüşünü paylaşarak şunları söyledi:

“21 kişilik listedeki isimleri biliyorduk. Sonra 43 kişilik bir liste daha olduğu konusunda bir bilgi yayılmıştı ama bu listede yer alan isimler bilinmiyordu.

AKP artık yarattığı illüzyonla iktidarı elinde tutmayı başaramıyor, halka anlatacağı herhangi bir başarı hikâyesi de kalmadı. Medyayı tamamen elinde tutarak ve ele geçirerek bir illüzyon yaratmaya çalışıyor. Bu illüzyonla iktidarlarını devam ettirmek istiyorlar. Muhalif medya, yaptığı yayınlarla bu illüzyonu bozuyor. Bu yolda iktidarda kalabilmesi için yurtiçinde ve yurtdışında muhalif olan herkese saldırıyorlar. Ancak bu saldırının sadece Erdoğan’dan gelebileceğini düşünmek bir yanılsama olur, ittifaklarından da gelebilir bu saldırılar…”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz