GÜNDEMDEN KISA KISA

0
671

Jacinda Ardern’den özür

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, Pasifik Okyanusu’ndaki farklı bölgelerden göçmen işçi olarak ülkeye gelen ve 1974-1976 yılları arasında ‘etnik köken temelli şafak baskınları‘na maruz kalanlardan özür dilediğini bildirdi. Ardern, şafak baskınları, sebepsiz uygulanan polis kontrollerinden ve bu eylemlerin normal olarak tanımlanmasından üzüntü, vicdan azabı ve pişmanlık duyduğunu belirtti.

 

Ömer El Beşir, UCM’ye teslim edilecek

Sudan Dışişleri Bakanı Meryem Sadık el Mehdi, Bakanlar Kurulu’nun, eski Cumhurbaşkanı Ömer el Beşir ve diğer isimlerin Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne (UCM) teslim edilmesine karar verdiğini açıkladı. Bakanlar Kurulu’nun, UCM’ye istenen kişileri teslim etmeye ve UCM Roma Statüsü’ne katılmaya karar verdiğini ifade eden Mehdi, iki kararın Egemenlik Konseyi ve Bakanlar Kurulu’nun ortak toplantısında onaylanacağını da ekledi.

 

Biden, “Pişman değilim” dedi

Biden, yaklaşık 1 trilyon dolarlık altyapı paketinin Senato’da onaylanmasının ardından Beyaz Saray’da değerlendirmelerde bulundu. ABD Başkanı, Afganistan yönetiminin Taliban’ın kontrolüne geçmesine rağmen ülkeden çekilme kararından pişman olmadığını ifade etti.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz