GÜNDEMDEN KISA KISA

0
752

Bakan, tatbikatta hayatını kaybetti 

Rusya Acil Durumlar Bakanı Yevgeniy Ziniçev, ülkenin kuzeyindeki Norilsk kentinde düzenlenen bir tatbikatta hayatını kaybetti. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Bakan Yevgeniy Ziniçev, bir insanın hayatını kurtarırken trajik şekilde yaşamını yitirdi” denildi. 

  

Gine: Askeri darbe 

Gine’de 5 Eylül’de Özel Kuvvetler Birliklerinin (GFS) başındaki Albay Mamady Doumbouya, bir grup askerle görüldüğü videoda, ülkedeki siyasi ve ekonomik durum nedeniyle yönetime el koyduklarını ve Ulusal Birlik ve Kalkınma Komitesi’ni (CNRD) kurduklarını duyurdu. 

  

Lübnan’da yeni hükümet kuruldu 

Lübnan’da 13 ay süren siyasi kriz aşıldı ve sonunda yeni hükümet kuruldu. 

Cumhurbaşkanı Mişel Avn, milyarder işinsanı Necip Mikati’nin kabinesine onay verdi. 

Necip Mikati, Said Hariri’nin kurduğu hükümetin Avn tarafından kabul edilmemesi üzerine hükümeti kurmakla görevlendirilmişti. 

  

Kürtler, yeni seçim formülü üzerinde anlaştı 

Kürt partiler, Bağdat’taki seçim bölgeleri üzerinden bir anlaşma çerçevesinde Irak erken seçimlerine girecek. Buna göre, hangi parti hangi bölgede güçlü ise o aday gösterecek, diğer partiler rakip aday belirlemeyecek. 

2022’de düzenlenmesi planlanan, ancak protestolar sonucu erken tarihe alınan Irak seçimleri 10 Ekim’de yapılacak. Seçime listeler dahil 110 parti ve 22 ittifak katılacak. Başkent Bağdat’ta 5 milyon 793 bin kişinin oy kullanma hakkı bulunuyor. Şii ve Sünni tarafların yanı sıra, Kürt partiler de 11 adayla Bağdat’ta yarışıyor. Ayrıca bir aday da bağımsız olarak seçime katılıyor. 

  

Hollanda, azot salımını indirmek için çiftlik hayvanlarının sayısını yüzde 30 azaltacak 

Avrupa’nın en önemli tarım ihracatçısı ülkelerinden biri olan Hollanda, çevre için zararlı olan amonyak kirliliğini ve bundan kaynaklı azot salımını indirmek için çiftlik hayvanlarının sayısını üçte bir oranında azaltmayı planlıyor. 

Hollanda hükümetinin talebi doğrultusunda Çevre Planlama Bürosu (PBL) tarafından hazırlanan plana göre inek, domuz ve tavuk gibi hayvanların sayısı büyük ölçüde azaltılacak. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz