Kantemir Balagov PS oyunundan uyarlanan diziyi yönetiyor

0
684

PlayStation (PS) 3 için satışa sunulduğunda büyük ilgi gören ve sonrasında hem PS4 hem de PS5 için uyarlanan ‘The Last of Us – Bizden Geriye Kalanlar’ adlı oyun, dizi olarak ekranlara gelecek.  

ABD’nin önde gelen kanallarından HBO, PS oyuncularının son 10 yılın en iyi oyun sıralamalarında birinci sıraya yerleştirdiği oyunu dizi yapmak için düğmeye bastı ve yönetmen koltuğuna Kantemir Balagov’u oturttu. Dizinin yapımcılığını ve senaristliğini Neil Druckmann ile ‘Çernobil ‘dizisinin yaratıcısı Craig Mazin üstlenecek.  

Büyük bir merakla beklenen ‘The Last of Us’ dizisinin Kabardey yönetmeni Kantemir Balagov, pilot bölüm çekimlerinin tamamlandığını belirtti. İlk sezon için 10 bölüm olarak planlanan dizinin çekimlerinin Haziran 2022’de tamamlanması hedefleniyor.  

1991’de Nalçik’te doğan, Alexander Sokurov’un film okulunda eğitim alan Kantemir Balagov, henüz 26 yaşındayken çektiği ‘Tesnota – Yakınlık’la (2017) birçok festivalden ödülle dönmüş, ikinci uzun metrajlı filmi ‘Dylda – Uzun Kız’la (2019) prodüksiyon çıtasını yükseltmişti. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz