Neler oldu?

0
642

BÜ öğrencilerine polis müdahaleleri 

Boğaziçi Üniversitesi’nde kayyım rektör Melih Bulu’nun yerine atanan rektör Naci İnci’yi protesto etmek üzere 5 Ekim’de bir araya gelen öğrencilere polis müdahale etti ve 10 öğrenciyi gözaltına aldı. İstanbul 9. Sulh Ceza Hâkimliği öğrencilerden Caner Perit Özen ve Ersin Berke’nin tutuklanmasına karar verdi. Yine protestolar kapsamında dokuz aydır BÜ Rektörlük binasının önüne öğrencilerin kurduğu nöbet çadırına polis 22 Ekim’de müdahale etti. Nöbet çadırının kaldırılmasına tepki gösteren öğrenciler rektörlük binası önünde oturma eylemi yaptılar. Bu sırada kampüse çok sayıda çevik kuvvet polisi ve gözaltı aracı girdi. Rektörlük önünde basın açıklaması yapmak isteyen öğrencileri çevreleyen çevik kuvvet polisleri en az 45 öğrenciyi gözaltına aldı. Tutuklanmaya sevk edilenler de dahil 45 öğrenci serbest bırakıldı. (Bianet) 

  

Gazete Duvar’dan istifalar 

Türkiye’nin önde gelen internet haber platformlarından Gazete Duvar’ın kurucu genel yayın yönetmeni Ali Duran Topuz, 13 Ekim 2021 Çarşamba günü görevinden istifasını sosyal medyadan duyurdu. Yayın sahibi Vedat Zencir’in müdahalesinin gerekçe gösterildiği istifada Zencir ise “editoryal bağımsızlıktan asla vazgeçilmeyeceğini, Duvar’ın kısa süre içindeki yeni atılımlarla yayınını sürdüreceğini” açıkladı. Topuz’un ardından aralarında Duvar English Genel Yayın Yönetmeni Cansu Çamlıbel’in yanı sıra akademisyen Ayşe Çavdar, Fehim Taştekin, Bahadır Özgür, Şenay Aydemir, Hakkı Özdal, Aydın Selcen ve İrfan Aktan’ın da olduğu yazarlar ayrıldığını duyurdu. (Diken) 

  

TL, dolar karşısında değer kaybetmeye devam ediyor 

Döviz kurları, TCMB’nin 21 Ekim’de beklentilerin üzerindeki 200 baz puanlık faiz indirimiyle yeniden tarihi zirvelerini güncelledi. TL, 2021 yılında gelişmekte olan ülke para birimleri arasında dolar karşısında en çok değer kaybeden para birimi konumunda bulunuyor.  

Sene başından bu yana TL’nin dolar karşısındaki değer kaybı yüzde 20’yi aştı. (Evrensel) 

  

TÜGVA iddiaları 

Gazeteci Metin Cihan, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kurucuları arasında yer aldığı, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) bünyesinde bulunan bir kişinin kendisine ulaştırdığını belirttiği belgelere dayanarak vakıf hakkında iddialarda bulundu. TÜGVA Başkanı Enes Eminoğlu ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada belgelerin sahte olduğunu öne sürdü. Cihan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda, daha önce Gülen cemaatinin yaptığına benzer şekilde TÜGVA aracılığıyla Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü ve yargı içerisinde kadrolaşmaya gidildiğini, usulsüz bina tahsisleri yapıldığını ve kamu kaynaklarının vakfa aktarıldığını ileri sürdü. (Bianet) 

  

“Fehmi Tosun için adalet stiyoruz” 

865 haftadır faili meçhul cinayete uğrayan yakınlarının faillerini ve kaybedilenlerin akıbetini soran Cumartesi Anneleri, 19 Ekim 1995’te gözaltında kaybedilen Fehmi Tosun için adalet çağrısında bulundu. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz