Neler oldu?

0
479

Başak Demirtaş’a hapis cezası  

Başak Demirtaş, “gerçeğe aykırı sağlık raporu aldığı” iddiasıyla açılan davada 2.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Avukatları 2015 yılında operasyon geçiren Demirtaş’ın raporu öğretmen olduğu okula sunmak üzere aldığını; fakat tarihinin hatalı yazıldığını ifade etti. Demirtaş’ın avukatları, cezanın “kolektif bir cezalandırma anlayışı” taşıdığını söyledi. (Aposto! Gündem) 

  

Orhan Pamuk hakkında soruşturma 

Yazar Orhan Pamuk’a “Veba Geceleri” isimli kitabında “Atatürk’e ve Türk bayrağına hakaret ettiği” gerekçesiyle soruşturma açıldı.  

Yapı Kredi Yayınları’nın (YKY) konuya ilişkin yayımladığı açıklamada “Sanatın, sanatçının ve yaratıcılığın yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi. Yayıncılar Birliği de Pamuk’a yönetilen soruşturmanın ifade ve yayımlama özgürlüğüne aykırı olduğuna dikkat çeken bir açıklama paylaştı. Birlik, yetkilileri soruşturmanın son bulması için somut adımlar atmaya çağırdı. (Aposto! Gündem) 

  

Dar gelirlilerin gıda enflasyonu %35-40 aralığında  

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Araştırma Merkezi (DİSK-AR), dar gelirlilerin gıda enflasyonunun %35-40 aralığında olduğunu hesapladı. Kurumun verilerine göre emeklilerin gıda enflasyonu %34,9, düşük gelirli ikinci %20’lik grubun gıda enflasyonu %35,3, en düşük gelirli %20’nin gıda enflasyonu ise %40,5 oldu. 

  

Ölümcül yıkım yeniden başladı! 

11 yılı aşkın bir süredir dönüşüm sürecinde olan Fikirtepe’deki kentsel dönüşüm için yapılan yıkımlar yeniden başladı. Fikirtepe’deki 1.300 binanın yıkım çalışmalarının aralık ayında tamamlanması planlanıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın asbest kontrolü yapılmadan yıkacağı 1.300 bina halk sağlığı açısından büyük bir tehlike oluşturuyor. (BirGün) 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz