Türkiye’nin sıfırdan inşa edilen ilk kilisesi

0
515

Türkiye’nin sıfırdan inşa edilen ilk kilisesi Süryani Kadim Vakfı Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi, Nisan 2022’de ibadete açılacak.  

İstanbul’da yaşayan 20 bin Süryaninin hayatına önemli ölçüde etki edecek kilisede ibadetin yanında tören, etkinlik ve eğitim de verilecek. 

Paskalya döneminde ibadete hazır hale gelecek olan Süryani Kadim Vakfı Mor Efrem Süryani Ortodoks Kilisesi’nin inşasında şimdiye kadar yüzde 80’lik ilerleme sağlandı. Sade bir mimariye sahip kilisenin inşa süreci, mobilyaların ve iç kaplamaların yerleştirilmesi ile tamamlanmış olacak. 

İstanbul Yeşilköy’deki bu kilise, 1914 yılında Mardin’de yapılan Mor Petrus Kilisesi’nden sonra bu topraklarda sıfırdan inşa edilen ilk kilise olma özelliğine sahip. 

Yaklaşık 100 yıldır İtalyan Katoliklerin kiliselerinde kiracı konumunda bulunan Süryaniler bu kilisenin tamamlanmasıyla İstanbul’da ilk kez kendilerine ait bir ibadethaneye kavuşmuş olacak. 

İnşa edilen kilisenin Süryaniler için asıl önemi, ibadet dışında cemaatin bir araya gelerek kendi özel günlerini gerçekleştirme, tören ve düğün gibi etkinlikleri düzenleme gibi konularda kullanabilecekleri bir mekân olması. (Deutsche Welle) 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz