Kadınlar birlikte güçlü

0
681

İktidar tarafından hedef alınan siyasetçi, sanatçı ve gazeteci kadınlara yönelik saldırılara tepki gösteren Ankara Kadın Platformu, “Erkek-devlet şiddetine karşı dayanışmamızı yükselterek, kadınlar birlikte güçlü demekten vazgeçmeyeceğiz” dedi. 

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Ankara 2 Nolu Şube’de 25 Ocak günü gerçekleştirilen toplantıda, “Dilimizi kopartmazsınız, kadınları susturamazsınız susmuyoruz, korkmuyoruz” pankartı asıldı. 

Toplantıda açıklamayı yapan platform üyesi Nisan Çıra, tüm baskı, saldırı ve engellemelere rağmen ortak kadın mücadelesinin filizlendiğini söyledi. 

Erkek egemen sistemin hakları için mücadele eden kadınları erkek şiddetiyle bastırmaya çalıştığını belirten Çıra, “Varlığını kadınların bedeni, kimliği ve emeği üzerine inşa eden bu sistemin son saldırılarından nasibini demokratik siyaset mücadelesini yürüten Semra Güzel, sanatçı Sezen Aksu ve gazeteci Sedef Kabaş aldı.  

Biz kadınlar Sedef Kabaş’a, Gülşen’e, Semra Güzel’e, Sezen Aksu’ya yapılanlar karşısında sesimizi daha güçlü çıkartarak, erkek-devlet şiddetine karşı dayanışmamızı yükselterek, kadınlar birlikte güçlü demekten vazgeçmeyeceğiz” dedi. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz