Neler oldu?

0
654

İktidar, yüzde 7 barajında anlaştı 

Seçim Kanunu’nda sınırlı bazı değişiklikler için yaklaşık bir yıldır çalışan AKP ve MHP, yüzde 10 olan seçim barajının yüzde 7’ye indirilmesi konusunda anlaştı. İttifakın diğer ortağı olan BBP’nin yüzde 3’lük baraj önerisi ise kabul görmedi. 

Gazeteci Sedef Kabaş tutuklandı 

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sözleri nedeniyle gözaltına alınan gazeteci Sedef Kabaş tutuklandı. Kabaş, TELE1’de katıldığı programda “Çok meşhur bir söz vardır. Taçlanan baş akıllanır diye. Ama görüyoruz ki gerçek değil. Ya da tam tersi bir söz vardır. Büyükbaş hayvan bir saraya girdiği zaman o kral olmaz. O saray ahır olur” ifadelerini kullanmıştı. Kabaş’ın tutuklanması sosyal medyada tepki çekti. 

“Ortak aday fikrini benimseyebiliriz” 

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar bir ittifak arayışlarının olmadığını ancak ortak müzakere süreci ile mutabakat sağlanırsa ortak aday fikrini benimseyebileceklerini söyledi.

Gülistan Doku konusunda bakan sansürü 

CHP Dersim Milletvekili Polat Şaroğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün kenti ziyareti sırasında gazetecilere uygulanan Gülistan Doku’ya ilişkin sansürü “Kamuoyunun haber alma hakkı için mesleğinin bir gereği olan ve Anayasa’nın da hükmettiği soru sorma hakkını kullanmaya çalışan gazetecilerin, böylesi bir yasakla karşılaşmasının gerekçesi nedir“ ifadelerini kullanarak TBMM gündemine taşıdı. 

Muğla Tabip Odası’ndan tepki 

Muğla Menteşe ilçesinde bulanan Bayır ve Deştin mahallelerine yapılmak istenen çimento fabrikasına karşı Muğla Tabip Odası yazılı açıklama yaptı. Çimento üretiminin en kirletici sanayi sektörleri arasında yer aldığı hatırlatılan açıklamada, çimento fabrikasının halk sağlığına, tarıma ve çevreye zararlı olduğu vurgusu yapıldı. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz