HALKEVLERİ 90 yaşında

0
597

Halkevleri’nin 90. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen 10. Halkevleri Basın, Sanat ve Dayanışma Ödülleri, 19 Şubat’ta Şişli Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi’nde yapılan törenle sahiplerini buldu.  

Halkevleri Genel Başkan Yardımcısı Hasan Polat, “Bugün işçilerin ayağa kalktığı, kadınların isyanının hiç durmadığı, hayat pahalılığına ve yoksulluğa karşı memleketin en doğusundan en batısına seslerin yükseldiği, sanatın, şiirin, kalemin direndiği… yeni bir baharın müjdelendiği günlerde 90. yaşımızı kutlamanın onurunu taşıyoruz. Şüphesiz yarını kuracak olanlar bugün her türlü zorbalığa karşı direnenler olacak. İşte bu bilinçle ve dünden yarına mücadele edenlerin ışığıyla geleceğe yürüyoruz. İnsanca bir yaşam, demokrasi, laiklik, özgürlük ve barış için direnişte birleşelim diyoruz” dedi. 

Ödül alanlar arasında BirGün gazetesi yazarları Bahadır Özgür ve Timur Soykan, gazeteci Faik Akgün, ENAG yöneticisi Prof. Dr. Veysel Ulusoy, Diken muhabiri Canan Coşkun, FOX TV muhabiri Beril Ötkün, Evrensel gazetesi muhabiri Meltem Akyol, Dokuz8 Haber muhabiri Fatoş Erdoğan, TELE 1 editörü Hazal Güven, Yeni Yaşam Gazetesi editörü Hicran Urun yer aldı. 

Bu seneki “sanat ödülleri” şair İlhan Sami Çomak ve tiyatrocu Nazmi Karaman’a verildi. Dayanışma ödülleri ise Validebağ Gönüllüleri ve Validebağ Savunması, İstanbul Sözleşmesi Kampanya Grubu, Ege Çevre ve Kültür Platformu, Şenyaşar Ailesi, direnen Boğaziçi Üniversitesi Akademisyenleri, Tutuklu Gazeteci Nedim Türfent ve Sinema Kooperatifi’ne verildi.  

Validebağ Gönüllüleri ve Validebağ Savunması adına ödülü alan Aysel Hoşgit “Bugün direnişin 244. günü. Uzun yıllardır biz orada direniyoruz; yeşili, korumuzu korumaya çalışıyoruz. Millet bahçesi yapmak istediği için Üsküdar Belediyesi, bu kıymetli alanı korumak için orada nöbet tutuyoruz. Bu süreçte Halkevleri’nden arkadaşlar da bizimle dayanıştı, onlarla birlikte nöbetler tuttuk. Oradan biz ağaçların, kuşların, kelebeklerin, kaplumbağaların, sincapların, kirpilerin selamını getirdik size, onlar için dayanışıyoruz. Barış içinde onlar için yaşamak için direniyoruz. Bu direnişte, bu yolumuzda bize destek olan bütün arkadaşlarımızı, bütün sivil toplum örgütlerini, çok ziyaretçilerimiz oldu, bu direnişte yanımızda olan herkese çok teşekkür ediyoruz, bu ödüle layık görüldüğümüz için de Halkevleri’ne teşekkür ediyoruz.” 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz