‘Halkların kendi kaderlerini tayin hakkı’

0
431

Forza Italia Partisi’nin milletvekili Matteo Dall-Osso, İtalya Parlamentosu’nun Roma’daki Montecitorio Sarayı’ndaki basın salonunda “Halkların kendi kaderini tayin hakkı” başlıklı bir basın toplantısı düzenledi. 

9 Şubat akşamı gerçekleşen toplantıya Abhazya Cumhurbaşkanı Aslan Bjanya ve (Dünya Abaza Kongresi) DAK Yüksek Konseyi Başkanı Musa Ekzekov katıldı. 

Video bağlantısı aracılığıyla toplantıya bağlanan Aslan Bjanya, Abhazya’nın bağımsızlık sürecini anlatarak, “Devlet tarihi asırlar öncesine dayanan Abhazya, bir devletin bütün özelliklerini taşımaktadır. Halkımız, Gürcü yetkililerin şovenist politikasının tüm zorluklarını aştı: 14 Ağustos 1992’de Gürcü birlikleri, ülkemize haince saldırdı. Zorluklara rağmen barışçıl ve bağımsız bir yaşam tarihi hakkımızı kazandık ve savunduk” dedi. 

Matteo Dall-Osso, Abhazya Cumhuriyeti’nin nüfusu, toprakları, mevcut siyasi durumu hakkında bilgi vererek şunları söyledi: “Abhazya Cumhuriyeti, ikili statüye sahip bir Kafkas cumhuriyetidir. Gürcistan burayı kendi toprakları olarak görüyor. Abhazya, uluslararası tanınırlığı ne olursa olsun, büyük ölçüde ekonomik ve jeopolitik potansiyele sahip bir ülkedir. Burası keşfetmemiz gereken bir bölge.” 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz