Neler oldu?

0
442

İşten atılan Beykoz Belediyesi işçilerinin mücadelesi sürüyor 

AKP’li Beykoz Belediyesi’nde çalışan ve Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş’ten istifa ederek DİSK’e bağlı Genel-İş’e üye olan işçiler arasından 8 işçi İş Kanunu’nun 17. maddesi gerekçe gösterilerek işten atıldı. İşten atma gerekçesi olarak performans düşüklüğünü öne süren belediye yönetimi geçtiğimiz yıl aynı işçilere üstün gayret ödülü vermişti. İşten atılan Beykoz Belediyesi işçileri işlerine dönmeyi ve sendikal haklarının tanınmasını talep ederken, işçilerin geri alınmaması durumunda eylemlerin sıklaşarak devam edeceğini söyleyen Genel-İş Anadolu Yakası 2 No’lu Şube yönetimi “İşten atılan işçiler geri alınsın, işçilerin istediği sendikayı seçme hakkı ellerinden alınamaz” dedi. (Evrensel – 18 Şubat) 

  

TİP, “Müdahale Kongresi”ni düzenledi 

Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen kongrede TİP Genel Başkanı Erkan Baş “Türkiyenin geleceği halk ittifakıdır Sağcılıkta yarışanlara karşı, sola bakmaya cesaret edemeyenlere karşı biz üçüncü ittifakı yaratmak için hep beraber sözleşiyoruz. Solu yok sayanların, emekçiyi yok sayanların, Kürtleri yok sayanların bu ülkenin geleceğinde yeri yok. Türkiye’nin geleceği halk ittifakıdır” dedi. (Birgün – 18 Şubat) 

  

Eski İstanbul Vali Yardımcısı Seyman: Aleviyim diye vali olamadım 

Tarsuslu olan Eski İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Seyman, 40 yıl 6 ay kaymakamlık, Habur Sınırı Kapısı Mülki İdare Amirliği, beş kez vali yardımcılığı yaptı. Seyman, gazeteci İsmail Saymaz’ın “Kaç yıl bürokraside kaldınız?” sorusuna, “40 yıl 6 ay mülki idare amirliği yaptım. 1980’de kaymakamlığa atandım. 12 Eylül’den sonra Pertek’te belediye başkanlığı da yaptım. Balâ, Eynesil ve Yeşilhisar’da kaymakamlık; Çanakkale, İstanbul, Antalya, Ankara ve Adana’da vali yardımcılığı yaptım” diye yanıt verdi. Seyman, “Alevilik gerekçesi size ifade edildi mi?” sorusuna karşılık, “Hayır, yetkili makamlarca böyle bir şey söylenmez. Dolaylı olarak ‘Sen çok başarılısın ama Alevi olman nedeniyle olmadın ve olamazsın’ değerlendirmelerini duydum” ifadelerini kullandı ve bunu “bürokrasi ve siyasetteki birtakım kişilerden” duyduğunu dile getirdi. 

  

Yemeksepeti çalışanları eylemde 

Yemeksepeti çalışanları, zam oranlarında artış ve çalışma şartlarında iyileştirme talebiyle başlattıkları eylemlerini 14. gününde şirketin genel müdürlük binası önünde sürdürdü. Turizm, Eğlence ve Hizmet İşçileri Sendikası eyleme ilişkin paylaşımında “Haklarımızı alana kadar devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Yemeksepeti çalışanları net 5 bin 500 lira maaş, prim ve yan haklar talep ediyor. Ayrıca sendikal faaliyetlerin güvence altına alınması ve iş kolunun taşımacılığa geçirilmesi isteniyor. 

  

“Acil Eylem Paketi” 

Adalet Bakanlığı, ısrarlı takibin suç kabul edilmesine ve iyi hal indiriminde değişiklik yapılmasına yönelik düzenlemeler için teknik çalışma başlattı. Anadolu Ajansı’nın haberine göre “Acil Eylem Paketi” adıyla hazırladığı teknik çalışmayla yapılan değişikliklerin ardından düzenlemeler mart ayında TBMM gündemine taşınacak. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz