Abhazya ve Güney Osetya heyetlerinden ortak bildiri

0
456

Güney Osetya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Dimitri Medoev ve Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı İnal Ardzınba başkanlığındaki heyetler, 10 Mart 2022 günü bir toplantı gerçekleştirdi. 

Toplantıda, aktif ve güvene dayalı siyasi diyaloğun sürdürülmesi, tüm alanlarda işbirliğinin artırılması, Güney Osetya-Abhazya ilişkilerinin daha da geliştirilmesi konuları ele alındı. 

Toplantıya katılan taraflar, Ukrayna’daki güncel olaylar ışığında bölgesel istikrar ve güvenliğin güçlendirilmesine yönelik çabaların koordinasyonu için devam eden çalışmaların önemini vurguladı. 

Toplantı sonunda yayımlanan ortak bildiride uluslararası tanınma çağrıları yenilendi ve Gürcistan’ın saldırmazlık anlaşması imzalaması istendi.  

Rusya Federasyonu’nun “Donbas vatandaşlarını korumaya yönelik özel askeri operasyon yürütme eylemleri”ni, Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti’nin egemenliğinin ve bağımsızlığının tanınmasını destekledikleri ifade edildi.  

Ortak bildiride ayrıca Güney Osetya Cumhuriyeti ile Abhazya Cumhuriyeti’nin tutumlarını Birleşmiş Milletler platformunda ifade etme hakkının verilmesi konusu dile getirildi. (abhazfederasyonu.org) 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz