‘Değiştirecek gücümüz var’

0
541

8 Mart Dünya Kadınlar Günü İstanbul, Ankara ve Diyarbakır’daki mitinglerin yanı sıra pek çok kentte yürüyüşler, paneller ve düzenlenen çevrimiçi etkinliklerle kutlandı. 

6 Mart’ta Ankara ve İstanbul’da miting yapıldı. İstanbul 8 Mart Kadın Platformu’nun Kadıköy’de düzenlediği mitingde, basın açıklaması Arapça, Kürtçe ve Türkçe okundu. “Yoksulluğa, şiddete, sömürüye karşı mücadelemizi büyütüyoruz, değiştirmeye gücümüz var” pankartlarının açıldığı mitingde kadınlar ellerindeki beyaz mendillerle hasta kadın mahpusları selamladı.  

Ankara Kadın Platformu’nun Anıtpark’ta düzenlediği mitingde de katledilen kadınlar ve cezaevinde olan milletvekili kadınların isimleri okundu. Yine üç dilde okunan basın açıklamasında “Birbirimizi savunduğumuz, direniş dolu bir yılın ardından kaybettiğimiz tüm kadınlara, LGBTİ+lara, hapishanelerdeki tüm tutsaklara; sokakta, evde, işte, okulda, tacize, tecavüze, erkek şiddetine karşı yaşamak için mücadele veren tüm kadınlara 8 Mart alanından bir kez daha söz veriyoruz: Susmayacağız, dünyayı yerinden oynatacağız” ifadesine yer verildi. Her iki mitingde de Rusya’nın Ukrayna işgaline vurgu yapılarak, “Kadınlar savaş istemiyor” dendi. 

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri de Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesine rektör olarak atanmasıyla başlattıkları ve her gün yaptıkları protestoları 8 Mart’ta “Vazgeçmiyoruz” ve “Kabul etmiyoruz” dövizleriyle gerçekleştirdi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kampanyasıyla kadınlar 8 Mart günü İstanbul’da toplu taşıma araçlarına ücretsiz bindi. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz