‘İktidarın yaşadığı korkunun yansıması’

0
452

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu’ndan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dede, Batman’da aralarında belediye eşbaşkanlarının da bulunduğu 15 kadının gözaltına alınmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.  

Gözaltı ve tutuklama operasyonlarına her gün bir yenisinin eklendiğinin belirtildiği açıklamada, operasyonların AKP-MHP hükümetinin tasarladığı istibdat rejimini birleştirme çabası olduğuna değinildi.  

Siyasi iktidarın, vesayeti altında bulunan yargı mensupları eliyle geliştirdiği ve hukukun üstünlüğü ilkesinin ayaklar altına alındığı bu uygulamalarla demokratik siyasetin tasfiye edilmesinin amaçlandığına değinilen açıklamada, “Siyasi iktidarın özellikle 2015 yılından itibaren şiddete dayalı geliştirdiği militarist siyaset tarzıyla yaratmaya çalıştığı korku iklimine karşı direnen ve ilkeli ve cesur duruşuyla en etkin muhalefet gücü olan partimize, yöneticilerimize, seçilmişlerimize ve özellikle demokratik siyasetin en güçlü yürütücüsü olan kadınlara dönük geliştirilen bu saldırıların iktidarın yaşadığı büyük korkunun yansıması olduğu aşikârdır” denildi. 

Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı: “Militarist politikalarıyla ülke demokrasisi için en büyük tehdit haline gelen AKP-MHP ittifakı bu hukuk tanımaz politikalarıyla ömrünü uzatamayacaktır. Tüm baskı politikalarına rağmen büyük bir inançla, cesaretle, emekle büyüttüğümüz demokrasi ve özgürlük mücadelemizin önüne geçemiyorlar, geçemeyecekler. Umudumuzu büyütmeye, kadınların öncülüğünde ‘yeni yaşamı’ ilmik ilmik örmeye devam edeceğiz.” (Artı Gerçek) 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz