Kısa haberler

0
393

İstanbul-Vladikavkas uçuşları başlıyor 

Rus havayolu şirketi Red Wings Airlines internet sitesinde seferlerin 12 Haziran’da başlayacağını, düzenli olarak pazar günleri gerçekleşeceğini ve 100 kişilik konforlu SSJ100 uçaklarının kullanılacağını açıkladı. Bilet fiyatı ise 10 bin 400 ruble olarak açıklandı. 

  

“I’m Here” 

Osetyalı yönetmen Angelina Bitarova’nın “I’m Here” adlı filmi, geçen ay Nalçik’te sona eren, 44 filmin yarıştığı III. Kuzey Kafkas Açık Film Festivali “Kinokavkaz”da “En İyi Sosyal Video” ödülüne layık görüldü. 

 

Dünya’da bir ilk 

Oyuncak At Tarihi Müzesi Vladikavkas’ta açıldı. Sergei Golomzik’in, özel evinde (St. Ryabinovaya 13 http://ho-ho-ho-museum.ru/) açtığı, 5 yıllık bir geçmişi olan müzede 60’tan fazla ülkeden toplanmış 800 kadarı sergilenen 1.500’den fazla eser bulunuyor. Arkeolojik buluntuların kopyalarının yanı sıra kil, porselen, kumaş, plastik, cam, ahşap ve metalden yapılmış oyuncaklar, müzikli atlıkarıncalar, düdükler, döküm figürinler, madeni paralar ve pullar gibi birçok eser mevcut. Müzenin atölyesinde de birçok çalışma yapılıyor. 

  

“Nartı” ödül aldı 

Kuzey Osetya Gençlik Ekibi “Nartı”, “Tımbıl Kaft” dansı ile büyük ödül aldı. Karaçay-Çerkes’te ilki yapılan “Dombay Perisi” Uluslararası Yarışma ve Festivali, “Çocuk, Gençlik ve Yetişkin” kategorilerinde yapıldı. 

  

Ölüm oranları arttı 

KOA’da ölüm oranları doğum oranlarının çok üzerine çıktı. Bu yılın ilk 3 ayında kaydedilen 2.728 ölüme karşın sadece 1.853 bebek doğdu. Aynı sürede 593 evliliğe karşı 684 boşanma gerçekleşti. Kadınlarda yaşam beklentisi 78 olurken, erkeklerde yaşam beklentisi sadece 66’da kaldı. Ülke demografisi gelecek için ümit vermiyor. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz