Qanıquatı Remzi’nin adı Tskhinval’de yaşayacak

0
478

Alan Vakfı başkanlarından ve Güney Osetya Cumhuriyeti Türkiye Tam Yetkili Temsilcisi iken geçen yılın sonunda vefat eden değerli büyüğümüz Qanıkquatı Remzi Yıldırım’ın (Хъаныхъуаты Ремзи) adına GOC’nin başkenti Tskhinval’de bir park açıldı.  

12 Nisan’da Remzi Başkan’ın isminin verildiği parkın ve bulunduğu meydanın açılışına GOC Dışişleri Bakanı Dmitry Medoev, Tskhinval yönetiminin başkan yardımcısı Dmitry Pukhaev, başkent yönetiminin kültür, gençlik ve spor dairesi başkanı Igor Tasoev’in yanı sıra Cumhurbaşkanlığı seçimleri münasebetiyle GOC’de bulunan mevcut GOC Türkiye Tam Yetkili Temsilcisi Hoşitı Burhan Canpolat ve BİRKAFFED Başkanı Yılmaz Batıbay da bulundu. Bizzat Devlet Başkanı Bibilov’un tahsis ettiği kaynaklarla bir çeşmeyle ulusal tarzda inşa edilen meydandaki törende konuşan Medoev, Tskhinvali şehrinin yönetiminin kararıyla Vladimir Putin Caddesi’ndeki meydanın adını önde gelen Osetyalı diplomat Qanıkuatı Remzi’den alacağını duyurdu:    “Maalesef 2020’de bu dünyayı terk etti, biz de adını yaşatmak istedik. Şehrin en güzel meydanlarından birine Qanıkuatı Remzi adı verilecek” dedi.  

GOC Dışişleri Bakanlığı’nın Türkiye Temsilcisi Hoşitı Burhan bu projeye katkısı olan herkese, Türkiye’de yaşayan tüm Osetlere gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti: “Meydana Qanıkuatı Remzi adının verilmesi büyük bir saygı ifadesidir. Güney Osetya’daki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılmak bizim için bir gelenekti – kendimizi gerçek Güney Osetya vatandaşları gibi hissettik” dedi. 

Bizler de Türkiye Oset Diasporası olarak Güney Osetyalı kardeşlerimize gösterdikleri duyarlılık ve değerbilirlik için şükranlarımızı sunarız. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz