AÇD’nin sezon kapanış gecesi coşkulu kalabalıkla taçlandı

0
412
Foto: Batu Nart Kurtaran

Ankara Çerkes Derneği’nin (AÇD) geleneksel olarak gerçekleştirdiği sezon kapanış gecesi hem Çerkeslerden hem de Çerkes dostları tarafından oldukça yoğun bir ilgi gördü. Etkinlik 17 Haziran Cuma akşamı Yenimahalle Belediyesi Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.  

Tüm dünyada iki yılı aşkın süredir devam eden pandemi süreci nedeniyle sosyo-kültürel faaliyetlere zorunlu olarak ara verilmişti. Sürecin hafiflemesiyle birlikte etkinliklerine kaldığı yerden devam eden Ankara Çerkes Derneği, büyük bir emek ve özveriyle hazırlanan bu gecenin mimarı olarak seyirciden büyük bir övgü aldı.  

Foto: Batu Nart Kurtaran

Şaçe Sevda Arslan ve Wagaje Özgen Özgür’ün sunuculuğunu üstlendiği gecede, Ankara Çerkes Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bislan Jalouqa’nın açılış konuşmasındaki “Bu gece burada yalnızca bir dans gösterisi izlemeyeceksiniz, Elbruz Minikler Ekibi’nin bir parçası olan en küçüğü 3 yaşındaki bir çocukla, bir halkın binlerce yıl daha sürdürmeyi arzu ettiği varoluş mücadelesindeki ısrarına da tanıklık edeceksiniz” ifadesi salondaki katılımcıları duygulandırdı.  

Çok sayıda protokol üyesinin de bulunduğu geceye, eski Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal, KAFFED Genel Başkan Yardımcısı Turan Akın, KAFFED Genel Başkan Yardımcısı Murat Özden, Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, eski KAFFED Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Yaşar Aslankaya, eski dernek başkanları Demir Kızılaya, Münevver Aykaç, Fahri Huvaj, Ankara Dostluk Kulübü Başkanı Kanşav Pöç, Şimali Kafkas Derneği Başkanı Abdurrahman Katı, Gölbaşı Derneği Başkanı Tolga Gencer, Yenimahalle Kültür Sosyal İşler Müdürü Tuğba Ejder, eski Çorum Milletvekili Salim Uslu, Deva Partisi STK İlişkiler Başkanı Zeki Kaplan, Vakıflar Yurtlar Genel Müdürü Faruk Karöz, Yargıtay üyesi İsa Çelik, Talim ve Terbiye Kurulu eski başkanı Burhanettin Dönmez, Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Yavuz Doğan, Elbruz Halk Dansları Topluluğu eski eğitmeni Bislan Salih Hurmi de katıldı.  

Foto: Emrah Doğu

Elbruz Minikler Ekibi’nin açılışını gerçekleştirdiği gece; Abhazya Devlet Sanatçısı Angela Chetyz’ın muhteşem sesi ve ezgileriyle devam ederken, Elbruz Halk Dansları Topluluğu yeni koreografileriyle misafirlere görsel bir ziyafet yaşattı.  

Badin Müzik Grubu da enstrümantal müzikleriyle geceye renk kattı. Gecenin sonunda, Ankara Çerkes Derneği’nde yıl boyu sürdürülen eğitim faaliyetlerinde görev alan eğitmenlere plaketleri takdim edildi ve bu şahane etkinlik katılan konukların sahnede ‘ceug’ yapmasıyla sona erdi.  

Haber: Emine Şimşek 

Foto: Emrah Doğu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz